Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 592 Besökare idag: 4 489
annons
Laddar...

Recension av A Mighty Heart

Regissör: Michael Winterbottom
Ã…r: 2007
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (3754)    Forumdiskussion (0)
21/10 2007
Recenserad av niklasringdahl
E
fter attackerna den 11:e september så ökar den journalistiska närvaron i Pakistan och Afganistan, samtidigt som stämningen blir mer våldsam, särskilt gentemot amerikanska media. Den sanna historien om hur den amerikanska journalisten Daniel Pearl blir kidnappad och hur både amerikansk militär och media samt pakistanska polisen jobbar tillsammans för att hitta honom innan det är försent är i vissa stunder spännande som polisfilm, men allt för ofta alldeles för ointressant som drama.

Utan att kunna presentera exakta siffror så kan man nog med fog säga att Frankrike lyckats producera väldigt många skickliga skådespelerskor. Flera av dem har till och med lyckats få roller i engelsktalande filmer. Så varför sätter man då den amerikanska sexsymbolen Angelina Jolie i rollen som den franska journalisten Mariane Pearl? Naturligtvis finns en koppling till hennes personliga och lovvärda engagemang i flykting- och rättvisefrågor. Detta borde dock inte få ligga till grund för en god casting. Det känns helt enkelt inte som att hon hittar rätt. Historien som sådan är spännande och i sina stunder klaustrofobisk av frustrationen och ovisshet. Pressen av att leta efter sin make i en kaotisk stad under en het konflikt blir påtaglig, men filmen har fokuserat för mycket på att vara historiskt korrekt, vilket har gått ut över den dramatiska känslan. Fotot är av dokumentär stil, och det känns väldigt nära, även om det inte kompenserar bristen på engagemang i karaktärerna. Ett stort plus är dock att man lyckas visa att långt ifrån alla pakistanier är hjärntvättade fundamentalister. Tvärtom ser vi här hela spektrat från de ärliga och hårt arbetande poliserna, till de osäkra mellanhänderna upp till de enkelspåriga terroristerna. Även på den amerikanska sidan slipper vi en renodlad syn på gott och ont, vilket är skönt.

Självklart är paret Pearls historia fruktansvärd och gripande. De tillhör den modiga och viktiga skaran människor som drivs av en vilja att berätta viktiga historier som kan förändra världens gång. Som skildring av detta är filmen bra, men ett intressant människoöde räcker inte för att göra en bra film.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
niklasringdahl 11 har röstat
 
av niklasringdahl
A Walk in the Woods
 2 har röstat
The Martian
 6 har röstat
Ricki and the Flash
 1 har röstat
En enda man
 5 har röstat
In the Loop
 7 har röstat
Fräls oss ifrån ondo
 7 har röstat
Inglourious Basterds
 27 har röstat
Lake Tahoe
 1 har röstat
Transformers: De besegrades hämnd
 10 har röstat
X-Men Origins: Wolverine
 14 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor