Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 492 Besökare idag: 5 191
annons
Laddar...

Recension av A Walk Among the Tombstones

Regissör: Scott Frank
Ã…r: 2014
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (1902)    Forumdiskussion (0)
23/9 2014
Recenserad av Mat1az
D
et är ganska lätt att påstå att Liam Neeson på senare dagar blivit aningen synonymt med actionthrillers – och då speciellt sådana innefattande kidnappningar. På pappret tycks "A Walk Among the Tombstones" också spä på den bilden. Överraskande nog är detta ändå inte ytterligare en "Taken"-film.

Historien kretsar kring den före detta alkoholiserade New York polisen Matthew Scudder (Liam Neeson), en karaktär känd ifrån Lawrence Blocks böcker sedan 1976. Med polisyrket bakom sig agerar Scudder numera som olicensierad privatdetektiv. När han får i uppdrag att hitta de sadistiska personerna som kidnappat och mördat en kvinna snubblar han över en hel del otrevligheter. Sakta men säkert börjar en mycket mörk och obehaglig historia att nystas upp.

Vad som skiljer denna från Neesons senaste alster är att den inte är direkt actionpackad. Öppningen må smälla av som en riktig adrenalinbomb, men därefter skyndas det väldigt långsamt. Det här är mer i stil med Noir. Man kan kalla den för en mörk spänningsdeckare med hintar av thriller, ibland till och med med stänk av skräck.

Storyn är inte speciellt märkvärdig. Man är inte direkt återhållsam med användandet av utslitna klichéer. Scudder är själv en så typisk schablon i sammanhanget. Scott Frank, som både står för manus och regi, lyckas ändå hålla intresset uppe. Mycket tack vare en otroligt bra Neesons.

Filmen är överlag väldigt mörk. Men det finns några ljusstrålar av humor som tillåts sipprar igenom här och där, oftast levererade av den hemlösa ”street-smart” pojken TJ (Brian ”Astro” Bradley). Humor känns inte alltid helt rätt, men den piggar upp en annars rätt dyster stämning.

Så länge man inte förväntar sig en typisk Neesonfilm med snabb action, och kan svälja klyschorna, så är det här en spännande åktur. Med tanke på att det för tillfället finns totalt 17 böcker om Matthew Scudder, denna är baserad på bok nummer tio i raden, så vore det inte helt fel att få möta honom i fler filmer i framtiden.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Mat1az 0 har röstat
 
av Mat1az
Mission: Impossible - Rogue Nation
 4 har röstat
Ant-Man
 6 har röstat
Mad Max: Fury Road
 4 har röstat
The Water Diviner
 0 har röstat
Avengers: Age of Ultron
 4 har röstat
Fast & Furious 7
 5 har röstat
Big Game
 0 har röstat
Big Eyes
 1 har röstat
The Imitation Game
 3 har röstat
Interstellar
 9 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor