Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 333 Besökare idag: 4 402
annons
annons
Laddar...

Recension av Afrikas hemligheter

Regissör: Tim McCanlies
År: 2003
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2467)    Forumdiskussion (0)
26/7 2005
Recenserad av Silverbullit
N
u ska undertecknad be er sätta er ner för nu ska jag chocka skiten ur er med tanke på alla sentimentala smörfilmer (tex RADIO) jag slagit ner på lika subtilt som granaterna från en visslande stuka under andra världskriget. Jag ska dra en film ur detta träsk och... rekommendera den. *svälj*

Filmen är en nyhet i videobutikerna med titeln Afrikas Hemligheter.
(Orginaltiteln är Secondhand Lions)

Vad är detta, vem riktar sig Secondhand lions till?
Detta är något så ovanligt som en barnfilm som antagligen kommer att älskas av oss vuxna istället. Viktigt att säga att det här inte är en renodlad komedi, filmen ställer karaktärerna/oss inför en hel del inte helt angenäma val. Undertonerna av allvar är filmens stora behållning trots komedi/barnfilmsytan. Filmen har en ton som för tankarna till en serietidning och är mycket vackert filmad. Den gör sig bäst på bio eller storbildsprojektor eftersom fotografen förstått sig på storbildsformat med rörelse och komposition. (En tvapparat kan nog ge en känsla av fängelse för filmen. Tvekar inte att ni kommer att förstå vad jag menar.)

Handling,
Walter (Macaulay Culkin plagiatet Haley Joel Osments överspel är bara att beklaga) dumpas av sin lögnaktiga moder hos de åldrande bröderna Caan. Historierna om bröderna är otaliga men gemensamt är att bröderna varit försvunna i 40 år och sitter på en lika stor förmögenhet allra minst i miljoner trots sin spartanska livsstil. Farbröderna drar historier för Walter som är helt sanslösa men frågan är om det finns något korn av sanning i dessa. (Inte riktigt samma stuk som Big Fish och historierna är inte actionspäckade men framför ett tydligare budskap i slutklämmen än nämnda)

Det bästa,
Filmens stora behållning är farbröderna, Michael Caine och Robert Duvall är så jävla bra, det är inte så att de är i högform, de är helt enkelt skådespelare i en helt annan division än resten av hollywoods skådespelarkår.

Slå mig om ni vill men den här fåniga barnfilmen suger in mig på ett tragiskt/hjärtvärmande och oerhört roande sätt. Den vita duken kommer att förlora oerhört när herrarna Caine och Duvall satt sin sista potatis... eller ska väl säga majskolv snarare.

Om filmen haft en bra Walter i huvudrollen och lite mer glödande berättarflashbacks som inte hade känts som "McGyver bautamustachprydda sidekicks och Xena-warrior princess avkomma does Arabia" tv-avsnitt hade det inte varit någon tvekan om 10 poäng men det har den tyvärr inte.

Jag avrundar betyget uppåt och filmen får 8 bregottaskar av 10 möjliga.
Stick genast och hyr den här gullegullfilmen

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Silverbullit 2 har röstat
 
av Silverbullit
Dawn of the Dead
 4 har röstat
The Thing
 11 har röstat
Shaun of the Dead
 4 har röstat
Fahrenhype 9/11
 15 har röstat
National Security
 2 har röstat
Torque - på högsta växel
 5 har röstat
Day After Tomorrow
 5 har röstat
The Chronicles of Riddick
 3 har röstat
Hidalgo
 8 har röstat
Mindhunters
 5 har röstat
 
Senaste recensioner
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
The Unsaid
0 har röstat
The Green Inferno
0 har röstat
Star Wars: The Last Jedi
3 har röstat
Ben Hur
0 har röstat
Lethal Invasion
0 har röstat
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor