Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 583 Besökare idag: 4 734
annons
Laddar...

Recension av Alien återuppstår

Regissör: Jean-Pierre Jeunet
Ã…r: 1997
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2450)    Forumdiskussion (0)
26/2 2008
Recenserad av The Rest
2
00 år efter Alien 3 så klonar ett företag fram Ellen Ripley då de vill åt varelsen i hennes kropp, vilket de även lyckas med och snart så har de en alldeles egen Aliendrottning. Men för att få Aliens så måste man ha värddjur och enklaste sättet att få värddjur är såklart att be ett gäng smugglare att smuggla hit oskyldiga människor som är nedsövda för att åka på semester. Företaget tyckte det verkade som en bra plan till en början. Som nog alla förstod så rymmer alla Alien-varelser från forskningsstationerna och börjar med det de gör för det mesta, det vill säga käka och befrukta. Även Ripley-klonen som hållits vid liv måste rymma och det tillsammans med smugglarna, men även om hon till ytan verkar som en vanlig människa så har hon ärvt lite av Alien-varelsernas egenskaper, som syra till blod och ökad styrka.

Alien: Resurrection är den fjärde och sista delen i Alien serien och denna gång så får den franske regissören Jean-Pierre Jeunet (Delikatessen) jobbet att regissera, vilket absolut inte är enkelt då materialet han fått att jobba med är bland det hemskaste i manus-väg jag upplevt i en storfilm. Vad som gör det så dåligt är att filmen är uppbyggd som ett Tv-spel där det handlar om att ta raka vägen från punkt A till punkt B med en massa banor. Om man ska enkelt beskriva filmen så är den uppbyggd av en massa avsnitt, till exempel att först så möter de ett Alien och efter det är klart så drar Johner (Ron Pearlman) ett skämt och det klipps till nästa scen där de möter en massa facehuggers och efter det drar Johner ett skämt och så fortsätter det tills filmen är slut.

En annan grej med filmen är den nya Alien-varelsen, som nog ska föreställa någon form utav mutation mellan en människa och en Alien. I ärlighetens namn har jag ingen aning om vad det är jag ser förutom att den är vit, stor, smal och har ”puppy eyes” och verkar gilla att gå som om den vore hög på någon slags drog. Filmen är även full av ologisk dialog, som till exempel det som Johner säger till Ripley, efter att hon brutalt förvandlat en Alien-varelses ansikte till något som inte längre påminner om en Alien längre med ett gevär. Johner: Hur känns det att döda en av dina egna? vad ska det betyda egentligen, människor dödar varandra hela tiden fast å ena sidan så är det en av bevisen av hur lite arbete som lagts ned på manuset egentligen.

Fotot är inte heller speciellt snyggt och ljussättningen är hemsk på Alien-varelserna som visas alldeles för mycket i bild. Sen är inte heller specialeffekterna något att komma med heller då det ser mesta ser ut som om det är taget från en mellansekvens från ett Playstationspel. Och spänning finner man inte heller i denna film hur hårt man än letar, filmen är inte heller något läskig så man kan beskriva den som en Aliens utan skräck fast med jättekassa actionscener som inte alls fungerar, vilket av ett stort sammanträffande är samma ord som man kan beskriva denna film med.

Jean-Pierre Jeunet har verkligen misslyckats med denna film ty inget av hans annars fantastiska regi märks av i Alien: Resurrection utan i stället får man nöja sig med underliga actionscener, påtvingad humor, malplacerat gore och fasansfullt kasst manus.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
The Rest 9 har röstat
marfil 6 har röstat
 
av The Rest
Motorsågsmassakern
 18 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
 18 har röstat
American History X
 13 har röstat
München
 8 har röstat
Saw
 5 har röstat
Jackass - The Movie
 19 har röstat
Matrix
 12 har röstat
Pans labyrint
 9 har röstat
Old Boy - hämnden
 19 har röstat
Evil Dead
 7 har röstat
 
Senaste recensioner
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
The Unsaid
0 har röstat
The Green Inferno
0 har röstat
Star Wars: The Last Jedi
3 har röstat
Ben Hur
0 har röstat
Lethal Invasion
0 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor