Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 501 Besökare idag: 4 875
annons
Laddar...

Recension av Alla älskar Alice

Regissör: Richard Hobert
Ã…r: 2002
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (3275)    Forumdiskussion (0)
13/4 2004
Recenserad av IdaRystad
A
lla älskar Alice tar upp ett viktigt och allvarligt ämne som berör många i dagens samhälle. Många verkar tycka att en sådan film atomatiskt blir bra men sådant är inte fallet.

Alice föräldrar ska skilja sig och Alice hamnar mitt emellan, hon är besviken på sina föräldrar och när pappan träffar en ny kvinna kan hon inte behärska sig längre.

Alice-rollen är fruktansvärd. Den visar ingen trovärdighet alls. Hon pratar på ett sätt som inget barn gör i verkligheten, hon reagerar på de mest underliga sätten. Meningen är antagligen att man ska känna medkänsla med Alice men det lyckas inte regissören med. Det enda man blir är otroligt irriterad på denna lilla snorungen.

Vidare urartar hela filmen så småningom. Den försöker visa en helt vanlig skilsmässa men tycker inte att det räcker och måste därför överdriva så det nästan blir pinsamt. En skilsmässa är otroligt sorglig och ett bra ämne att ta upp, om filmen bara hade kunnat hålla sig till ämnet hade den blivit i alla fall lite bättre än den är nu, för nu är den bara urusel.

Filmen är rakt igenom väldigt pretentiös och sliskig, man stör sig hela tiden på handlingen och karaktärerna vilket gör att det inte ens blir så att man inte bryr sig, i stället sitter man och funderar ut olika sätt att mörda de som är ansvariga för detta spektakel.

Att Alla älskar Alice ändå har kunnat få en del bra kritik är fullständigt obegripligt. Människorna som recenserat filmen och gett den bra betyg kan aldrig ha varit utanför sitt hus för att se hur verkligheten är, den är i alla fall absolut inte som i Alla älskar Alice, en av de allra sämsta filmerna jag sett på länge!


Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
IdaRystad 20 har röstat
Loomis 4 har röstat
 
av IdaRystad
American Beauty
 18 har röstat
The Village
 13 har röstat
Till varje pris
 8 har röstat
Timmarna
 24 har röstat
Livet är underbart
 15 har röstat
Borta med vinden
 12 har röstat
Moulin Rouge
 19 har röstat
Alla älskar Alice
 20 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor