Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 548 Besökare idag: 4 839
annons
Laddar...

Recension av American Pie

Regissör: Paul Weitz
Ã…r: 1999
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (3083)    Forumdiskussion (0)
4/8 2004
Recenserad av connya
N
ågonstans i mitt liv av att se på film började jag älska Amerikanska High School - filmer. Det var förmodligen därför jag flera år senare också föll offer och började älska Dawsons Creek hänsynslöst. På något sätt var det enkelt att relatera till karaktärerna och deras kärleksbekymmer, deras vilja att bli coolast i skolan och få "till" det med den sötaste tjejen.

Den första American Pie - filmen hamnade väldigt rätt. Det mesta vi sett med ungdommar var antingen parodier på skräckfilmer eller rysare där ungdommar på olika sätt blev galna och började döda varandra.
American Pie handlar om fyra ganska vanliga killar - om än inte de populäraste. Jim (Jason Biggs), Chris (Chris Klein), Kevin (Thomas Ian Nicholas) och Finch (Eddie Kaye Thomas) gör alla en pakt där de bestämmer att de ska bli av med oskulden innan den stora balen som väntar och då de slutar skolan. Detta leder inte bara till jakten efter en tjej att göra det utan också ett utforskande med den egna sexualiteten. Och alla killarna försöker med minst sagt olika knep lyckas med att bli av med sin oskuld.

American Pie är på alla sätt en ganska lättsam och underhållande komedi. Man täcker in de olika stereotyperna av karaktärer, försätter vissa av dem i helt galna situationer och håller hela tiden ett ganska bra tempo som gör att det inte blir tråkigt.
I sedvanlig stil blandar man vardag med skola och fester och skälet till att jag tror att American Pie fungerar bra är just att alla karaktärerna är intressanta och roliga och tillsammans fungerar de som ett riktigt kompisgäng.

American Pie är ju också just en komedi och där jag fortfarande längtar efter en High School - film som är lite mer drama med lite mer fördjupning så känns denna filmen ändå rolig att titta på. Som en komedi fyller den sitt syfte mycket väl och det är ju det enda som egentligen behövs.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Rollywood 3 har röstat
m86 3 har röstat
paycheck 5 har röstat
connya 8 har röstat
Luvi 7 har röstat
cineasten89 8 har röstat
 
av connya
Flickan
 14 har röstat
2012
 31 har röstat
Terminator Salvation
 10 har röstat
Taken
 15 har röstat
The Dark Knight
 25 har röstat
Cloverfield
 11 har röstat
Next
 4 har röstat
Tenacious D - världens bästa rockband
 23 har röstat
Livet är underbart
 13 har röstat
En långvarig förlovning
 11 har röstat
 
Senaste recensioner
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
The Unsaid
0 har röstat
The Green Inferno
0 har röstat
Star Wars: The Last Jedi
3 har röstat
Ben Hur
0 har röstat
Lethal Invasion
0 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor