Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 518 Besökare idag: 5 214
annons
Laddar...

Recension av Antwone Fisher

Regissör: Denzel Washington
Ã…r: 2002
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2298)    Forumdiskussion (0)
20/2 2004
Recenserad av Loomis
D
enzel Washington har en del rykten om sig att vara en rejäl diva som gärna styr andra regissörer och skådespelare. Tack för det säger jag, det har gett tydliga resultat i divans regidebut. Det är inte mycket som gått fel i ”Antwone Fisher”. En otroligt säker och trygg regisserat film baserad på en sann historia. Manuset som för övrigt är skrivet av Antwone Fisher själv är något som länge legat i bokhyllan och väntat. Men Denzel har aldrig funnit tid förrän nu. Nu är inte Denzel ensam om att debutera, även huvudrollsinnehavaren Derek Luke gör ett bestående intryck.


Antwone en man vid 25 års ålder som jobbar inom den amerikanska militären och efter diverse händelser då han haft svårt att hantera sin ilska så hamnar han till slut hos Jerome. Han kommer att bli Antwones psykdoktor. Tillsammans ska de finna vad som gör Antwone till en kokande bomb och det dröjer inte länge förrän Antwone öppnar sitt innersta om sin hemska barndom. Det visade sig vara en barndom fyllt med allt annat än kärlek.


Denzels regidebut är en film om först och främst kärlek, hat och allt som finns däremellan. Det finns vissa filmer som lämnar kvar en viss känsla åt åskådaren efter filmens slut, då man liksom kommer på sig själv att man sitter helt tyst och bara är helt inne i filmen. Det till trots att eftertexterna rullat förbi för längesen. ”Antwone Fisher” ger den känslan, och den ger också känslan av obehag men också glädje. Allt på samma gång.

Det är en livshistoria som är så filmisk ”lagd” att det bara blir ironiskt och man blir mer eller mindre tvungen att blunda för en del tillrättaläggningar. Det är sånt man får räkna med och här sköts det faktiskt galant.

Det är en engagerande och medryckande historia vi får följa och tack vare en otroligt finkänslig regi och en strålande insats av Derek Luke så är det här en film som kommer att leva kvar länge. Nu är det inte bara Derek som är duktig, Denzel agerar också framför kameran och gör det som vanligt med briljans.
Trots att den inte är ett dugg lik ”Stekta gröna tomater” så ger den här filmen precis samma känsla när den är avklarad. Kan inte sätta fingret på vad det är, bara att det är fruktansvärt bra. Denzel får gärna fortsätta styra och ställa på andras filmer, det ger bra träning och tillsynes också väldigt fina resultat.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Loomis 2 har röstat
 
av Loomis
Turistas
 7 har röstat
Kärlekens slöja
 3 har röstat
Parfymen: Berättelsen om en mördare
 23 har röstat
Annapolis
 4 har röstat
The Benchwarmers
 6 har röstat
United 93
 17 har röstat
Lucky Number Slevin
 28 har röstat
Hooligans
 15 har röstat
Höjdarskolan: Sky High
 3 har röstat
Saw 2
 13 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor