Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 375 Besökare idag: 4 549
annons
Laddar...

Recension av Aristocats

Regissör: Wolfgang Reitherman
Ã…r: 1970
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2201)    Forumdiskussion (0)
2/1 2008
Recenserad av Eva O
F
yra katter bor hos en snäll gammal dam i hennes stora hus mitt i Paris. Damen, som också är mycket rik, bestämmer sig en dag för att testamentera sin förmögenhet till de älskade katterna – till en annan persons förtret. Filmen handlar om girighet, kidnappning, om jakt där en höstack är inblandad, om mötet mellan stadskatt och vildkatt, romantik, lojalitet och vänskap. Dessutom finns där gott om svängig swing- och scat-musik.

Bland de svenska rösterna återfinns flera tunga skådespelarnamn som till exempel Per Myrberg, Ingvar Kjellson, Hans Lindgren, Arne Källerud och Bert-Åke Varg. De två senare ger röst åt de sköna vildhundarna Napoleon och Lafayette som fäller klassiska kommentarer om knarrande skor och skostorlekar.

En av de sex filmmusikkompositörerna Richard M. Sherman är flerfaldigt oskarsnominerad för musik till filmer som till exempel Djungelboken, Sängknoppar och kvastskaft, Chitty Chitty Bang Bang och Mary Poppins. Den sistnämnda vann han 1965 Oscar för i kategorierna bästa orginalsång och bästa orginalsoundtrack. Den mest kända låten i filmen ”Alla snubbar vill ju vara katt” skrevs dock av Al Rinker (musik) och Floyd Huddleston (text).
Aristocats är den första Disney-långfilmen producerad efter Walt Disneys död 1966, men den är en typisk Disneyproduktion där musik, vissa bärande teman och teckningsteknik har likheter med Djungelboken. Aristocats vildkatter är lika coola som Djungebokens Baloo och det är också dom som framför filmernas svängigaste swinglåtar.

Trots det kommer den inte riktigt upp till samma nivå som Djungelboken vad beträffar nerv, dramaturgi, tecknade karaktärer och musik och får därför betyg tre.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Stygga-Vargen 1 har röstat
Eva O 1 har röstat
 
av Eva O
Aristocats
 1 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor