Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 352 Besökare idag: 4 260
annons
Laddar...

Recension av Armageddon

Regissör: Michael Bay
Ã…r: 1998
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (4869)    Forumdiskussion (0)
30/3 2004
Recenserad av anonym
"
Armageddon" är egentligen en av världens löjligaste och mest otänkbara filmer. Men ändå är det något med filmen som jag tycker om. Snygga effekter pryder filmen, men skådespeleriet är inget vidare. Handlingen är det sämsta; ett gäng oljeborrare åker upp i rymden för att rädda världen från en meteorit som ska träffa människans planet och utrota hela mänskligheten. De får ett antal veckor på sig att träna på hur de ska göra innan de far upp i rymden för att först borra ett flera hundra meter djupt hål i meteoriten, sedan plantera en bomb där och sedan sticka därifrån. Det finns en gräns på när de senast ska spränga den och om de inte spränger meteoriten inom den gränsen kommer den krocka med jorden och därmed utplåna hela mänskligheten.

Ben Affleck, världens mest överskattade skådis, spelar en ung oljeborrare som är kär i Grace och Grace är dottern till chefen på hela oljeplattan. De får ett besked en dag av presidenten och NASA som berättar allt och erbjuder dem världens farligaste uppgift. Av alla miljarder människor på jorden väljer dem just Bruce Willis och c:o, för de är de bästa borrarna i världen. Väl inne i rymdskeppet sköter vanliga astronauter jobbet.

Handlingen ska man nog inte ta på fullt allvar, pga dess otänkbara ide.
Spektakulära actionscener och explosioner fyller filmen med kreativ spänning, men den spänningen försvinner när jag kommer att tänka på handlingen igen. Många överbetalda skådisar som Bruce Willis, Ben Affleck och Liv Tyler gör inte filmen bättre. Billy Bob Thornton som har något mellan en biroll och en huvudroll gör den bästa insatsen, där han spelar en av NASA's chefer.
Har sina romantiska och roliga stunder, men är ganska ojämn. Ska tydligen vara sorglig på en del ställen, men det blir för mycket och även där misslyckas regissören och de andra höga hönsen som styr och ställer med filmen.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
anonym 16 har röstat
 
av anonym
Escape from the Dead
 6 har röstat
Balladen om Berings sund
 3 har röstat
Ordinary Decent Criminal
 4 har röstat
Jordbävningen
 3 har röstat
Mission to Mars
 22 har röstat
Manhattan Murder Mystery
 11 har röstat
The Golden Child
 2 har röstat
River Wild
 7 har röstat
Simon Sez
 3 har röstat
Mandingo
 3 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor