Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 477 Besökare idag: 5 000
annons
Laddar...

Recension av Baby Boom

Regissör: Charles Shyer
Ã…r: 1987
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2549)    Forumdiskussion (0)
28/12 2006
Recenserad av RasmusOrsén
K
omedi av Oscarnominerade Charles Shyer. Produktion från 1987 med Oscarbelönade Diane Keaton i huvudrollen. Med Harold Ramis, James Spader och Oscarnominerade Sam Shepard.

J.C. Wiatt (Diane Keaton) är den typiska affärskvinnan i det moderna samhället. En kvinna som lever för sitt jobb. Att skaffa familj ligger inte ens i bakhuvudet. Hon bor med sin rumskompis Steven Bochner (Harold Ramis), en bankir som också han lever för karriären i New Yorks Hjärta Manhattan.

En dag erbjuder Wiatts chef Fritz Curtis (Sam Wanamaker) henne att bli delägare i företaget, men endast på villkoret att hon lovar att fortsätta med karriären och inte göra avhopp för att skaffa familj. Utan att tänka går Wiatt med på kraven, med stor glädje dessutom. Samma kväll ringer telefonen. Hon får höra att hennes avlägsna kusin omkommit i en bilolycka och det finns ingen som kan ta hand om deras bebis.

Nu måste J.C. komma på ett sätt att i hemlighet ta hand om ett spädbarn samtidigt som hon är huvudansvarig för företagets största projekt någonsin. Hon måste nu välja mellan att vara hjärtlös och självisk eller att ta hand om barnet och strunta i karriären.

När hon gjort sitt val träffar hon också doktorn Jeff Cooper (Sam Shepard). Men ju mer tid hon lägger på honom och barnet desto större inflytande får hennes rival Ken Arrenberg (James Spader) hos Curtis och hennes karriär äventyras.

Baby Boom har blivit en legendarisk komedi i den amerikanska filmhistorien men den känns nästan lite gammalmodig idag, trots att den är gjord så sent som 1987. Diane Keaton är väl bra i huvudrollen men kanske lite väl sympatisk. Harold Ramis var betydligt bättre i Ghostbusters från ungefär samma tid och James Spader borde ha fått en större roll. Filmen boostade dock Keaton ordentligt och gjorde henne mycket stor i Hollywood.

Sammanfattat är det bara en vanlig komedi i mina ögon som är lite smårolig men den bidrar inte med något nytt. Så därför kan det bara bli en svag trea i betyg.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
RasmusOrsén 2 har röstat
 
av RasmusOrsén
The Escort
 0 har röstat
Pirates of the Caribbean: Svarta Pärlans förbannelse
 7 har röstat
Like Minds
 0 har röstat
Knight Rider 2000
 1 har röstat
American Pie - Band Camp
 7 har röstat
Wallander - Bröderna
 1 har röstat
Trollkarlen från Övärlden
 2 har röstat
Simone
 1 har röstat
Nicky och Gino
 0 har röstat
Robin Hood - Prince of Thieves
 4 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor