Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 479 Besökare idag: 4 870
annons
Laddar...

Recension av Bad Teacher

Regissör: Jake Kasdan
Ã…r: 2011
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (6103)    Forumdiskussion (0)
8/8 2011
Recenserad av cineasten89
B
ad Teacher verkar klyschartat vid första anblicken. En elak och dålig lärarinna som trånar efter skolans snygga vikarie och som gör allt för att bli populär och tävla mot skolans populäraste lärarinna. Ja, man vet ju ungefär hur slutet blir.

Men trots den förutsägbara utvecklingen i storyn, så är filmen stundtals underhållande. Cameron Diaz utstrålar i sin roll som den elaka lärarinnan som precis brutit sin förlovning p.g.a att hon är en lycksökare som hennes rika fästman tyvärr upptäckt. Så nu trånar hon, som tidigare nämnts, efter skolans snygga vikarie, spelad av Justin Timberlake med nördiga glasögon. Jason Segel finns med i bakgrunden som idrottsläraren som försöker få till en dejt med Diaz. Lucy Punch, som spelar skolans populäraste lärarinna, blir nog snarare publikens impopulära karaktär. Man sympatiserar istället med Diaz, trots hennes rätt så sorgliga figur, för i jämförelse med Punch är Punchs roll rätt ut sagt rätt irriterande.

Filmen blir en lagom blandning mellan humor, kliché och coming-of-age-stil. Lite för överdrivet med allt sex-snack och droger för att vara en high school film om en lärare, men den rättframma stilen går hem. Dock har jag lite svårt att förlika mig med Timberlakes roll, som känns lite för tråkig och töntig. Det var kanske syftet, men då hade man väl kanske kunnat ta en lite mindre känd skådespelare med utseendet? Då hade det kanske fungerat bättre. Det känns också som om man inte riktigt hunnit utveckla storyn lite mer, utan bara hoppats på det bästa och samlat ihop och sen redigerat ihop denna film, för man fick en känsla av att man missat något under filmen.

För övrigt är det en feel-good-film med alla ingredienser som man kan önska av en underhållande kväll. Önskar man en mer klassisk komedi, ska man gå och titta på en annan film.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
cineasten89 4 har röstat
 
av cineasten89
Bad Teacher
 4 har röstat
Inglourious Basterds
 34 har röstat
House of Wax
 16 har röstat
A Love Song for Bobby Long
 17 har röstat
Star Wars: Episod III - Mörkrets hämnd
 20 har röstat
Eternal Sunshine of the Spotless Mind
 20 har röstat
Boogeyman
 6 har röstat
Miss Secret Agent 2 - Armed and Fabulous
 5 har röstat
Timeline
 5 har röstat
Virgin Suicides
 20 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor