Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 500 Besökare idag: 4 896
annons
Laddar...

Recension av Bambi

Regissör: David Hand
Ã…r: 1942
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2593)    Forumdiskussion (0)
17/3 2005
Recenserad av m86
J
ag vet att jag har recenserat en massa animationsfilmer, och det tänker jag fortsätta med! Den här gången har jag valt fram Disneys 4:e (eller 5:e) tecknade klassiker: Bambi från 1942.
Efter att vi fått se Snövit och 7 dvärgar, en docka som blir till liv, en elefant med stora öron och symoni-musik till tecknad konstverk så blev Disneys nästa projekt att föra oss in i naturens rike, från djurens perspektiv i naturen.

Berättelsen handlar om den lilla hjortkalven Bambi som en dag ska ta över efter sin fars plats som skogens konung. Under den tid som han växer upp i skogen får han vara med om massor. Hans vänner blir den busiga och lekfulla kaninen Stampe och den blyga skunken Blomma. Bambi får lära sig en massa saker som sker i naturen och får även veta en massa om dom värsta farorna som finns: Människan!

Filmen är baserad på Felix Saltens bok med samma namn och tog väldigt lång tid att göra, och så gjordes den ju under andra världskriget. Disney fick bygga upp ett eget zoo med vilda djur så att tecknarna kunde studera och teckna efter djurens rörelser. Som vanligt så spelar musiken en stor roll även här, för djuren så är det liksom rena, rama mardrömmen när människan kommer för att skjuta så då är det ju inte mer än rätt att använda just läskig musik. Disney måste dessutom tänkt sig djuren som judarna under kriget, och människorna som nazisterna. Animationen här lyckades Disney med en ännu en gång, och scenen där Bambi går (eller åker) på isen med Stampe har blivit en klassiker. Karaktärerna har alla varsin personlighet och den mest populära figuren i hela filmen blev inte bara Bambi utan även Stampe!! Att människan är det sora hotet här får en att skämmas och man vill idag bara klippa till den tjuvskytt som vågar döda ett vilddjur.

Jag kan verkligen rekommendera filmen, för den är både älskvärd och vacker. Den bör ses av alla barn så att dom lär sig att döda djur är inget kul! Punkt slut!
En klassiker, som kanske är lite seg, men rörande som bara den, HÖGSTA BETYG, en stark 5:a!

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
m86 7 har röstat
 
av m86
Spirited Away
 8 har röstat
Bilar
 7 har röstat
Sanningens ögonblick – Karate Kid
 5 har röstat
Fantomen på Operan
 3 har röstat
Dinosaurier
 6 har röstat
Ninas resa
 7 har röstat
Ondskans ansikte
 9 har röstat
Spider-Man
 5 har röstat
Klassfesten
 3 har röstat
Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton
 24 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor