Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 523 Besökare idag: 4 327
annons
Laddar...

Recension av Beck - Mannen med ikonerna

Regissör: Pelle Seth
Ã…r: 1997
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2965)    Forumdiskussion (0)
18/10 2006
Recenserad av RasmusOrsén
Ä
nnu en film baserad på Maj Sjöwalls och Peter Wahlöös karaktärer. Vi får ännu en gång följa Martin Beck och hans team i jakten på en mördare.

En äldre kvinna hittas mördad och fallet hamnar på poliskommisarie Martin Becks (Peter Haber) bord. Han och hans kollegor Gunvald Larsson (Mikael Persbrandt) och Benny Skacke (Figge Norling) måste nu identifiera kvinnan och finna den skyldige bakom mordet.

Samtidigt som Skacke får erbjudande om utlandsjobb och funderar på att lämna gruppen dyker en ny karaktär upp, internutredaren Lena Klingström (Stina Rautelin). Till skillnad från de andra poliserna kan hon den moderniserade tekniken med datorer och dataanalyser, vilket gör henne lite överlägsen. Något som de manliga kollegorna har svårt att acceptera.

Den huvudmisstänkte blir snart mannen till den mördade kvinnan, men är det verkligen han som är skyldig. Han är ju bara en ynklig begravningsentrepenör, djupt religös och samlar på ikoner.

Beckfilmerna håller ju en ganska liknande standard men den här är en av de mest bedrövliga. Tråkig handling och inte den action som man letar efter i en Beck-film. Tråkigt mord och inga småkomiska drag från Gunvald Larsson.

Det halvtaskiga skådespelet beror på att Persbrandt inte kan uppnå den standard som Rolf Lassgård hade i samma roll i filmerna från början av 90-talet. De filmerna som inte var fristående utan faktiskt var samma historier som böckerna. Att tilldela Figge Norling rollen som Benny Skacke, spelad av Niklas Hjulström i början av 90-talet var också ett misstag. Den enda som inte sviker är Peter Haber i huvudrollen som faktiskt slår Gösta Ekman som var Martin Beck i de tidigare filmerna.

Nej då tycker jag det finns betydligt bättre filmer i Beck-serien. Den här väger mellan en etta och en tvåa men jag ger den en mycket svag två.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
RasmusOrsén 2 har röstat
 
av RasmusOrsén
The Escort
 0 har röstat
Pirates of the Caribbean: Svarta Pärlans förbannelse
 7 har röstat
Like Minds
 0 har röstat
Knight Rider 2000
 1 har röstat
American Pie - Band Camp
 7 har röstat
Wallander - Bröderna
 1 har röstat
Trollkarlen från Övärlden
 2 har röstat
Simone
 1 har röstat
Nicky och Gino
 0 har röstat
Robin Hood - Prince of Thieves
 4 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor