Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 377 Besökare idag: 4 560
annons
Laddar...

Recension av Bee Movie

Regissör: Steve Hickner, Simon J Smith
Ã…r: 2007
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (3418)    Forumdiskussion (0)
26/12 2007
Recenserad av santiago
J
erry Seinfeld höll sig borta bra länge efter sin TV-succé "Seinfeld". Nu gör han ett försök att vara rolig i animerad form och personligen tycker jag det känns sådär.

Styrkan med TV-serien var inte att Jerry var rolig utan det var hans granne och alla andra knepiga typer som kretsade runtomkring honom. Nu försöker han dock axla humor-manteln helt själv med one-liners och ironiska kommentarer var femte minut. Ibland träffar han mitt i prick, lika ofta bommar det totalt.

Han gör rösten till biet Benson. Benson och hans polare Adam har precis avslutat college och de ska få jobb som honungsproducenter tillsammans med alla andra bin. Benson filar dock på helt andra planer och vill ut från kupan för att utforska världen istället. Efter att ha blixtvärvats in i någon slags pollenarmé kommer han ut och träffar så småningom på tjejen Vanessa, myggan Mooseblood samt en rad andra figurer som dyker upp eller ner.

Största invändningen jag har mot filmen är inte den något taffliga animationen, bristen på roliga idéer eller att Benson vill stämma mänskligheten känns som en larvig story - utan det är faktiskt Jerry Seinfeld själv. Han lyckas få till en sån oerhört gnälljobbig röst emellanåt att jag trodde huvudet skulle implodera på mig till slut. Det hade säkert varit bättre om han lät någon annan sköta Bensons röst och att han tog rollen som Bensons kompis istället, eller varför inte låna in det gamla gänget från TV-serien?

Visst är filmen stundtals väldigt rolig, John Goodman gör en minnesvärd roll till exempel, men det känns som det bara är glimtvis och helhetsintrycket blir därför tamt, lite fånigt och nästan tråkigt. För de allra yngsta kan den säkert tilltala desto mer sen när DVD:n väl kommer.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Stygga-Vargen 0 har röstat
santiago 10 har röstat
 
av santiago
Guldkompassen
 16 har röstat
Bee Movie
 10 har röstat
1408
 11 har röstat
Transformers
 6 har röstat
Saw
 34 har röstat
Farscape: The Peacekeeper Wars
 9 har röstat
Resident Evil: Apocalypse
 7 har röstat
Man on Fire
 35 har röstat
Bubba Ho-tep
 19 har röstat
Cabin Fever
 12 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor