Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 550 Besökare idag: 4 572
annons
Laddar...

Recension av Black Death

Regissör: Christopher Smith
Ã…r: 2010
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (1296)    Forumdiskussion (0)
25/11 2012
Recenserad av rikirock
D
et medeltida England är svårt härjat av Digerdöden (Black Death). Mitt i denna apokalyptiska värld full av skräck och vidskepelse får den unge munken Osmund i uppdrag att leda den skräckinjagande riddaren Ulric (Sean Bean) och hans mannar till en fjärran by. Deras uppdrag är att infånga en nekromant – en andebesvärjare som kan väcka de döda till liv igen. Osmund, som slits mellan sin kärlek till Gud och kärleken till en ung kvinna, hittar nekromanten som visar sig vara en mystisk skönhet vid namn Langiva. När Langiva avslöjar sin djävulska identitet och erbjuder Osmund hans innersta längtan, slår hans verkliga resa in på en skrämmande väg...

Detta var helt klart en "underdog", en film jag visste mycket lite om och inte hade några som helst förhoppningar på alls men som överraskade stort och gjorde fredagskvällen komplett. Den innehåller mystik, frågor man vill ha svar på ( vilket man absolut får ), råa och brutala actionscener och självklart en fantastisk Sean Bean med ett svärd i handen. Vad mer kan man önska sig? Inte mycket om du frågar mig. Visst den hade sina sega stunder men man tappade aldrig fokus och jag var intresserad hela vägen igenom.

Bean är helt klart filmens starka sida men Eddie Redmayne imponerade även han som munken Osmund. Det är i dessa typer av filmer som Bean hör hemma, det har han visat i "The Lord of the Rings" och "Game of Thrones", den mannen passar helt enkelt bäst i rustning och svärd. Det jag gillade med den var att allt inte var som det skulle, den var rå och skitig och mycket mer brutal än vad jag trodde. En helt klart positiv överraskning som jag rekommenderar att se när man inte hittar något att kolla på en fredagskväll. En stark trea delas glatt ut i betyg.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
rikirock 0 har röstat
 
av rikirock
Gudfadern
 2 har röstat
Pitch Perfect
 1 har röstat
The Host
 3 har röstat
Django Unchained
 4 har röstat
Breaking Dawn - Part 2
 5 har röstat
Nightmare Before Christmas
 1 har röstat
Valkyria
 3 har röstat
The Paperboy
 2 har röstat
Safe
 1 har röstat
Savages
 3 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor