Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 871 Besökare idag: 5 051
annons
Laddar...

Recension av Boondock Saints

Regissör: Troy Duffy
Ã…r: 1999
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (3857)    Forumdiskussion (0)
22/3 2006
Recenserad av Boondock_saint
I
nte många känner till regissören Troy Duffy, men den här filmen bevisar att det är ett namn värt att lägga på minnet. Han gör även en Tarantino/Hitchcock och går att skåda under en kort stund i The Boondock Saints.

The Boondock Saints handlar om två djupt kristna bröder i 30-årsåldern spelade av Norman Reedus och Sean Patrick Flanery. De jobbar på slakteri, talar ett tiotal språk, går i kyrkan varje söndag och bor i en liten skitig lägenhet i de irländska kvarteren i Boston.
På St Patricks Day besöker de sin favoritbar med sina vänner, och ett krogbråk med några ryssar anknutna till maffian urartar och slutar med att bröderna blir tvungna att döda ryssarna för att skydda varandra. Polisen kommer till platsen och FBI-agenten Paul Smecker, excellent spelad av Willem Dafoe, slår på sin walkman med klassisk musik, undersöker brottsplatsen och påbörjar utredningen om vad som kan ha hänt.

En natt vaknar båda bröderna upp och inser att de har fått som uppdrag av Gud att ta död på all ondska och allt avskum, och de ger sig ut för att börja röja bort maffia och kriminalitet från Bostons gator genom att rituellt skjuta var och en.

Filmen berättas på så sätt att man alltid får se polisens teorier om brottsplatserna innan man hoppar bakåt i tiden och ser det hela från brödernas perspektiv och just det gillar jag väldigt mycket.

Jag blev helt fascinerad av den här filmen första gången jag såg den, och jag får fortfarande rysningar av den, speciellt av bönen som de läser ett flertal gånger.
"And shepherds we shall be, for thee my lord, for thee.
Power hath descended forthfrom thy hand, our feet may swiftly carry out thy command. And we shall flow a river forth to thee, in teeming with souls shall it ever be. In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti."

Rollistan består av okända till småkända namn som Norman Reedus, Sean Patrick Flanery, David Della Rocco, Billy Connolly, Carlo Rota (även han helt utmärkt), och det enda riktigt tunga namnet är Willem Dafoe, som jag tycker gör en av sina bästa roller, han bjuder på en hel del humor och dramatik.
Filmen utstrålar dramatik och poesi på samma gång och lämnar just ingenting att önska.

Dessutom uppmuntrar den verkligen till diskussioner och funderingar över ifall det är rätt att döda folk som dödar. Och om det är rätt att säga att det är Gud som har gett en det uppdraget...

Jag är inte troende, men jag älskar allt från typsnittet i förtexterna, till soundtracket, och bara det borde bevisa att jag har blivit frälst av den här filmen.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
henrik_a87 5 har röstat
Boondock_saint 37 har röstat
johnse 31 har röstat
RosaPantern 63 har röstat
 
av Boondock_saint
Sicko
 13 har röstat
Death Proof
 85 har röstat
Arn - Tempelriddaren
 45 har röstat
Stepford Wives
 9 har röstat
Huset vid Tara Road
 1 har röstat
Da Vinci-koden
 18 har röstat
Adams äpplen
 10 har röstat
Basic Instinct 2
 16 har röstat
The Italian Job
 15 har röstat
Moulin Rouge
 19 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor