Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 550 Besökare idag: 4 545
annons
Laddar...

Recension av Bristande bevis

Regissör: Gregory Hoblit
Ã…r: 2007
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (5026)    Forumdiskussion (0)
25/8 2007
Recenserad av kanzi
N
är Jennifer Crawford kommer hem från ett av sina hemliga möten med sin älskare, konfronteras hon av sin make - den (framgångs)rike ingenjören Ted Crawford (Anthony Hopkins) - som skjuter henne i huvudet. Makarnas trädgårdsarbetare meddelar polisen som anländer med full insatsstyrka, inklusive gisslanförhandlaren Rob Nunally (Billy Burke). Crawford erkänner att han skjutit sin fru (som hamnar i koma) och låter sig arresteras av Nunally - som råkar vara hans frus älskare.

Eftersom Crawford har lämnat ett skriftligt erkännande och väljer att representera sig själv i rätten utgår alla från att han skall gå direkt i fängelse utan att passera gå. Den unga och kaxige stjärnåklagaren Willy Beachum (Ryan Gosling - "Half Nelson" med flera) accepterar fallet som sitt sista uppdrag som stadsåklagare. Han har nämligen precis rekryterats av en toppfirma och har inte råd att ta några risker och riskera sin framtida karriär. Ted Crawford har dock andra planer. Han är en perfektionist och en lätt psykopatiskt lagd byggingenjör som har känt till sin frus affär ett bra tag. Crawford har noggrannt planerat sin stora hämnd och innan någon vet ordet av har alla bevis mot honom ogiltigförklarats. En praktskandal ligger nära till hands för samtliga inblandade.

"Fracture" (med den spännande svenska titeln "Bristande Bevis") är en skickligt planerad kriminal-pusseldeckare, åtminstone själva brottet och dess lösning är stiligt uttänkt. När det kommer till resten av handlingen haltar den däremot rejält. Den nonchalanta medelklassåklagaren Beachum är tänkt att vara en slags modern mix av James Dean och James Bond, men Ryan Gosling hanterar rollen dåligt och hans märkliga, stundtals påfrestande skådespeleri skär sig liksom mot den övriga ensemblen. Rosamund Pike ("Die Another Day", "Doom" med flera) spelar Beachums miniboss/mentor på den nya firman, en roll som är rätt märklig redan från början men blir ännu märkligare när de två blir ett par fortare än någon hinner säga "jobbetik". Sir Anthony Hopkins sköter sig helt okej, men det börjar bli irriterande att han inte kan lägga sin roll som Hannibal Lector bakom sig. Här får vi bevittna ännu en urvattnad tolkning av hans kända paradroll.

Filmen är regisserad av en viss Gregory Hoblit, som är mest känd för att ha regisserat "Primal Fear" och en hel del polisserier som "NYPD Blue", "L.A. Law" och den gamla klassikern "Hill Street Blues". Personregi verkar kanske inte vara hans starka sida då de kända skådespelarna alla presterar under sin förmåga. De övriga, från filmindustrins mer undangömda hörn, vinner inte heller några priser (särskilt inte C-skådisen Billy Burke). Av någon anledning verkar Hoblit fokusera mycket på ansiktsskådespeleri och det tuggas tuggummi, blinkas, nickas och lyfts på ögonbryn mest hela tiden, särskilt från Goslings sida. Överlag saknas den där fingertoppskänslan som spelar en särskilt viktig roll i pusselfilmer. Regissören spenderar lite för mycket tid på att plantera klumpiga spår och för lite tid på att få historien och karaktärerna att hänga ihop. "Bristande Bevis" är filmversionen av en på måfå utvald kioskdeckare. Den är ganska spännande och engagerande fram till den slutgiltiga pusselbiten är lagd och lämnar en därefter likgiltig och tom.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
rikirock 0 har röstat
kanzi 14 har röstat
 
av kanzi
Instängd 2
 13 har röstat
(500) Days of Summer
 12 har röstat
[Rec]
 37 har röstat
Buenos Aires, 1977
 2 har röstat
Bristande bevis
 14 har röstat
Freedom Writers
 4 har röstat
Ghost Rider
 8 har röstat
Jakten på lycka
 18 har röstat
Sherrybaby
 8 har röstat
The Departed
 17 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor