Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 427 Besökare idag: 4 780
annons
annons
Laddar...

Recension av Bruce den allsmäktige

Regissör: Tom Shadyac
År: 2003
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (4381)    Forumdiskussion (5)
27/4 2004
Recenserad av JoeZ
J
im Carrey är tillbaka i denna komedi med en gnutta religion.
Freeman spelar Gud och efter att Jims liv vänts upp och ner så vill Freeman att Jim ska ta över hans jobb ett tag. Jim har förlorat jobbet och har haft ett stort bråk med sin flickvän som spelas av den alltid vackra Jennifer Anistion.

Tom Shadyac regisserar, han har tidigare gjort Forrest Gump, detta är dock långt ifrån lika bra. Tom har ett sätt att ändvända bilder tillsammans med musiken. Han lyckas jämt få till den där härliga musiken som kan få en att bilda vackra landskap i huvudet. Till skillnad från några av Toms filmer så är den här ganska tyst av sig, det går att urskilja tystnad i konversationerna, vilket är väldigt olikt både Jim och Toms filmer. Tom har dock en vision och den är något han håller fast vid. Han använder sig ofta av vackra bilder eller miljöer och det går att finna i den här filmen även fast den utspelar sig i en storstad. Och så får hans tagningar och effekter upp en snabbhet och finess som nog räddar mesta av komiken.

Men sen har vi den alltid överkroppsliga Jim Carrey. I vissa av hans filmer har han ett visst kall, som i The Mask använder han sig av Smokin' och Somebody Stop Me, i den här finns B.e.a.t.i.ful och It's Good, IT's GOOOD. Visst är han rolig eller i alla fall i bland. Han använder sig mycket av kropps- och ansiktsuttryck och visst är det därför många gillar han. Han är dock inte alltid rolig, det finns stunder då han dock går så mycket till överdrift att man skrattar.

Jennfer, jag måste säga att det är hennes karaktär som räddar filmen.
Första gången jag såg Bruce Almighty så tyckte jag den faktiskt var dålig, alldeles för mycket av Jim Carreys humor, man blir trött på den. Andra gången så märkte jag inslagen av kärleksdramat som finns med, det är lite, men det räcker. För den kärleken får fram ett budskap. De får dock fram budskapet väldigt billigt men det funkar och sätter oss i en sympatisk ställning. Vi kan inte låta bli att känna synd om Jennifer. Vilket räddar filmen mycket.
Jennifer gör också sin rolltolkning mycket bra. Inte bäst, men bra.

Däremot så stör det mycket med vissa detaljer i historian. Som Freeman säger så får Jim inte ändra på den fria viljan, men ändå så ändrar han på hundens beteende och Jennifers beteende. Han verkar ändra allt omkring en.

Den här filmen är snabb och hyfsat underhållande i nästan två timmar, det är inte Jim Carreys bästa och absolut inte Tom Shadyacs bästa, men den duger som romantisk komedi.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
JoeZ 11 har röstat
 
av JoeZ
Kontakt
 7 har röstat
TMNT
 2 har röstat
Diligensen
 5 har röstat
Sista skrattet ...
 5 har röstat
My Fair Lady
 1 har röstat
Nationens födelse
 4 har röstat
Berg-Ejvind och hans hustru
 3 har röstat
Rätt upp i 90-talet
 10 har röstat
Guldfeber
 8 har röstat
X-Men 2
 11 har röstat
 
Senaste recensioner
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
The Unsaid
0 har röstat
The Green Inferno
0 har röstat
Star Wars: The Last Jedi
3 har röstat
Ben Hur
0 har röstat
Lethal Invasion
0 har röstat
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor