Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 501 Besökare idag: 4 871
annons
Laddar...

Recension av Captain EO

Regissör: Francis Ford Coppola
Ã…r: 1986
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (1708)    Forumdiskussion (0)
19/9 2009
Recenserad av Rollywood
C
aptain EO (Michael Jackson) och hans besättning är ute på uppdrag i sitt rymdskepp för att hitta The Supreme Leader (Angelica Huston). På vägen råkar de kraschlanda efter att ha blivit nedskjutna. I fiendens fångenskap blir det nu upp till Captain EO att rädda sig själv och sina vänner. Ett sciencefictionäventyr med sång och dans i Michael Jackson- anda.

Michael Jackson spelar huvudrollen i den här kortfilmen med en budget på mellan 17 och 30 miljoner dollar, vilket gjorde den till den dyraste filmen per minut som någonsin gjorts fram till dess produktionsår 1984. En film skriven och regisserad av Francis Ford Coppola vilket gör att den inte faller ner i b-träsket, trots Michael Jacksons dåliga skådespel. Dessutom var Star Wars-skaparen George Lucas med och skrev manus vilket gav filmen en äkta touch av sciencefiction-äventyr. Men även om Jackson är ganska rutten i replikerna så håller hans dansande och sångrösten filmen på banan till hundra procent.

Det kan dock vara svårt att betygsätta den här filmen som vilken film som helst eftersom det är en 3D-film och därför ger ett helt annat intryck. Dessutom är det en kortfilm och kan i min mening därför knappast jämföras med långfilmer. Musiken är filmens huvudtema men trots all sång och dans är det tveksamt om man kan kategorisera den som en musikal. Det finns helt enkelt ingen annan film i dess slag att jämföra med vilket bidrar till höjt betyg för att vara lite unik. Men handlingen är rent av rutten, vilket förvånar när det är filmens mästare Francis Ford Coppola som skrivit manus. Captain EO gjordes dock inte för att berätta en historia utan snarare för att göra en musikfilm i 3D-format med Michael Jackson.

Alla bör ha sett den här någon gång tycker jag, i synnerhet Michael Jackson-fans. Vi får också se en helt ny sida av Coppola och det blir därför helt klart värt en trea i längden. Tyvärr kommer den inte högre eftersom Jackson inte kan skådespela.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Rollywood 0 har röstat
 
av Rollywood
Bad Boys II
 5 har röstat
Avgrunden
 9 har röstat
Och han älskade dem alla
 1 har röstat
Freaky Friday
 0 har röstat
Spy Hard
 2 har röstat
A Man Apart
 0 har röstat
Ghostbusters II
 2 har röstat
Mitt Super Ex
 0 har röstat
28 dagar
 1 har röstat
My Horrible Year!
 0 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor