Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 623 Besökare idag: 5 193
annons
Laddar...

Recension av Catch Me If You Can

Regissör: Steven Spielberg
Ã…r: 2002
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2409)    Forumdiskussion (0)
3/4 2004
Recenserad av cineasten89
E
n film med Leonardo DiCaprio - haha! Det var min första intryck när jag såg att det skulle komma upp en film på bio med Leo, snyggingen från Titanic men som efter det mer eller mindre försvann efter floppen The Beach. Men när jag såg handlingen, och att Tom Hanks medverkade i en mindre huvudroll, så var det självklart att se filmen! Och jag blev verkligen inte besviken, snarare förvånad och överraskad.

Leonardo DiCaprio spelar ju helt perfekt och han imponerar verkligen! Tom Hanks gör som alltid en perfekt rollprestation, men denna roll var ju nåt utöver det vanliga. Han spelar ju FBI agent, och passar verkligen i rollen. Visst älskade man honom i Forrest Gump, och grät av hans homosexuella roll som kämpar för rättvisan i Philadelphia, men det här var nåt annorlunda. Det gav honom tyvärr inte Oscars, men varför ge honom en Oscarstatyett när han redan hade två Oscars för de filmer jag nämnde nyss.

Frank Abagnale (DiCaprio), den yngste som någonsin stått på FBIs "Most vanted"-list, är bara 16 år när han börjar med checkbedrägerier, efter att föräldrarna skilt sig. Innan han fyllt 21 år, hade han hunnit arbeta både som läkare såväl som advokat och pilot. Vid 17 års ålder var han den mest framgångsrika "bankrånaren" bankbedrägaren i USAs historia. Detta är en verklighetsbaserat berättelse om Frank Abagnales tid som checkbedrägare. FBI agenten Carl Hanratty (Tom Hanks) har gjort det till sin främsta uppgift att finna den unge brottslingen och ställa honom inför rätta. Abagnale lyckas dock alltid stå en steg före.

Det är en underhållande och kul film som man kan småle åt vid flera scener. Spännande är det förstås också. Det är en så briljant gjord film, verkligen välgjord. Steven Spielberg har verkligen lyckats igen! Spielberg är känd för att göra bra filmer, men har ändå haft några mindre bra filmer, men det här tillhör verkligen en av hans bättre filmer, men dessvärre inte hans bästa.

Handlingen är ganska enkel, men otrolig och sevärd, och hela berättelsen vävs ihop så väl att man verkligen inte kan låta bli att älska filmen. Och att Tom Hanks och Leonardo DiCaprio gör två stora roller i filmen gör det ju förstås inte sämre. Jennifer Garner, en söt skådespelerska, är med i en liten biroll som prostituerade, och hon gör en bra liten insats. Ärligt talat så är hela rollistan så unika och bra, och Spielberg vet verkligen hans jobb.

Men brister finns det ju alltid. Ibland blir det lite segt, men det händer så sällan, kanske bara två gånger i hela filmen. Det är en film som imponerar och som verkligen är en "måste-se" film.

Ett mästerverk är det inte, men en underhållande och spännande film. En väldig bra film som verkligen är mer än godkänd!

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
othis 1 har röstat
cineasten89 8 har röstat
anonym 1 har röstat
Loomis 1 har röstat
connya 6 har röstat
poesia 4 har röstat
 
av cineasten89
Bad Teacher
 4 har röstat
Inglourious Basterds
 34 har röstat
House of Wax
 16 har röstat
A Love Song for Bobby Long
 17 har röstat
Star Wars: Episod III - Mörkrets hämnd
 20 har röstat
Eternal Sunshine of the Spotless Mind
 20 har röstat
Boogeyman
 6 har röstat
Miss Secret Agent 2 - Armed and Fabulous
 5 har röstat
Timeline
 5 har röstat
Virgin Suicides
 20 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor