Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 458 Besökare idag: 5 887
annons
Laddar...

Recension av Center Stage

Regissör: Nicholas Hytner
Ã…r: 2000
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (3345)    Forumdiskussion (1)
19/2 2005
Recenserad av cineasten89
H
andlingen är ganska simpel. En grupp flickor och killar som drömmer om att bli berömda som balettdansare, men som bara precis börjat på en flott balettskola i New York. Men vägen mot deras framgång är inte precis problemfritt. Man får tampas med skönhetsideal, anorexiproblem, problem med familjen, dåligt självförtroende, kärleksproblem och möjligheten att finna sig själv.

Men vad är egentligen meningen med en showbiz film som denna? Det finns nog redan gott om den sorten. Fame, Saturday Night Live och några fler, så varför göra en film till? Nåja, det är inte alltid intressant att se såna filmer, men intressant är det att på ett ungefär kunna skapa sig en bild av hur det egentligen är i balettbranschen. Det handlar inte bara om showbiz, vilket är bra, för bakom showbiz måste det finnas grunden till drömmarna. Därför är balettdansarna i filmerna stora drömmare, vill gärna nå framgång till varje pris, men några förstår att man måste sätta gräns nånstans, innan det hela går för långt att man får problem.
Det handlar också om sann vänskap, tillit, att ställa upp närsomhelst, men också om att göra svåra beslut och att välja. Därför är denna film så bra. Förutom showbiz, är det en typisk tonårsfilm, som visar hur svårt det kan vara att vara tonårig, men ännu svårare om man har press på sig själv. Det är också härligt att se danserna, hur tonåringarna älskar det de gör och så klart hur de klarar livet utanför baletten.

Peter Gallagher (vars namn säkert ni alla känner igen) spelar den jobbiga, envisa och svåövertalade balettchefen Jonathan Reeves för "The Company", som inte precis är en omtyckt person i hela filmen. Filmen visar också att de vuxna kan förändras och inte är så hårda inuti. Man får också uppleva de elaka kommentarerna dansarna får vara med om som balettdansare, men hur de besegrar det genom att bli bäst eller helt enkelt genom att visa dem det. Intrigerna är ganska roliga, och det är härligt att se en hård personlighet bli mjuk till sist.
Dessutom är fotot så himla snyggt, handlingen dessvärre förutsägbar men ändå super. En film man gillar om man gärna ser en film som nästan bara består av balett, men som också har innehållsvis kärlek, vänskap och svåra val.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
cineasten89 6 har röstat
 
av cineasten89
Bad Teacher
 4 har röstat
Inglourious Basterds
 34 har röstat
House of Wax
 16 har röstat
A Love Song for Bobby Long
 17 har röstat
Star Wars: Episod III - Mörkrets hämnd
 20 har röstat
Eternal Sunshine of the Spotless Mind
 20 har röstat
Boogeyman
 6 har röstat
Miss Secret Agent 2 - Armed and Fabulous
 5 har röstat
Timeline
 5 har röstat
Virgin Suicides
 20 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor