Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 422 Besökare idag: 5 575
annons
Laddar...

Recension av Charlies änglar: Utan hämningar

Regissör: McG
Ã…r: 2003
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2261)    Forumdiskussion (0)
4/7 2003
Recenserad av Kiril
S
ommarmånaderna brukar allt som oftast förknippas med repriser på tv-kanalerna. Sommarmånaderna under 2003 verkar bli synonymt med något liknande: uppföljare. Och att detta andra äventyr med den himmelskt vackra trio anförda av den anonyma speakerrösten som Charlie och hans änglar består av skulle dyka upp, var föga överraskande med tanke på de relativa kritikerframgångar, men framför allt de otippat höga publikframgångar man rönte för tre år sedan med actiongenrens motsvarighet till Hubba Bubba. Lättuggat, sockersött, maffigt och med en ironiskt nostalgisk touch.

Och här får vi mer av samma sak, men som titeln antyder mer. Mycket mer. Gasen i botten, full fart framåt, utan en tanke att reflektera över vad som precis passerat.

Änglarna har fått ett nytt uppdrag: att återfinna två ringar blivit stulna. Inte vilka ringar som helst, utan ett par som var och en är utan större värde, men som kombinerade ger information om samtliga personer som lever i vittnesskydd. Och historien kantas av diverse episoder som involverar ett par mord, en bitter expojkvän, en fallen ängel och ett återseende av föregångarens Thin Man.

August och författarparet Wibberley har tidigare lyckats snirkla ihop tänkvärda manus (jag tänker främst på ”Go” respektive ”The 6th Day”), men deras uppgift här har varit av ett annat slag. Historien är bara till för att foga ihop den ena överdrivna actionsekvensen efter nästa med musikvideoklipp som innehåller referenser till all slags populärkultur, dansscener, spår av kärlekshistorier, kostymbyten en masse och Demi Moore – 40 år gammal, men snyggare än någonsin.

Jag anar nog var den enorma budgeten spenderats. Inte på historien alls, utan mer på fernissan. Jag har nog aldrig sett en film med så många kostymbyten som denna och make up-, specialeffekts- och stuntteamet, liksom scenografen har verkligen fått använda sin kreativitet till bristningsgränsen här.

Charlies änglar dyker upp utan hämningar, utan story, utan tonmässig konsekvens (med handen på hjärtat – alla scener känns episodiska, utan något egentligt sammanhang) eller hjärna. Men med en rejäl dos seriös ironi och underhållning. 100% ögongodis på alla sätt och vis och ackompanjerat av ett suveränt soundtrack.

Kommer regissören McG någonsin göra något som ens försöker ta ett steg från musikvideoindustrin? Inget tyder på det, så alla som har fått nog av MTV, lyd mitt råd och håll er undan. Långt bort härifrån.
För det här är hysteriskt idioti, om än inte mer – som dock lämnar ett leende på läpparna hos undertecknad.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
RasmusOrsén 2 har röstat
billybob 3 har röstat
tvoj 5 har röstat
Kiril 18 har röstat
 
av Kiril
Hellboy
 7 har röstat
Mean Girls
 14 har röstat
One Missed Call
 12 har röstat
Shrek 2
 11 har röstat
Day After Tomorrow
 10 har röstat
Van Helsing
 18 har röstat
Out of Time
 6 har röstat
50 First Dates
 12 har röstat
Big Fish
 47 har röstat
Scary Movie 3
 9 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor