Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 1 279 Besökare idag: 6 069
annons
annons
Laddar...

Recension av Chronicle

Regissör: Josh Trank
År: 2012
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2260)    Forumdiskussion (0)
26/2 2012
Recenserad av Jules4893
A
ndrew Detmer har precis köpt en videokamera och ska börja dokumentera det som händer i sitt liv. Speciellt hur hans pappa behandlar honom, men även hans liv som mobbad i skolan och när han umgås med sin bästa vän Matt. Plötsligt under en fest får Matt tillsammans med Steve, som är Matts vän, syn på någonting spektakulärt. Andrew är där för att filma det som kommer att ändra deras liv radikalt.

Chronicle börjar spännande och väldigt karaktäriserande. Det är intressant att följa Andrews liv i en ”Blair Witch projekt” - liknande känsla. Spelet är autentiskt och vi lider med Andrew och hans tragiska liv. När de tre vännerna har upptäckt det astronomiska under som kommer att ge dom krafter avtar dock historien konstigt nog i intensitet och dramatik. Vi får följa vännerna när de utforskar sina krafter under en längre period och mest leker med dessa som i så många andra superhjältefilmer som är på tavlan idag.

Filmen berör en aspekt och tema som jag tycker är intressant; kommer den makt man blivit tilldelad automatiskt leda till korruption? Och kommer den makten att förgöra en? Men filmen gick inte djupare ner i detta. Istället utforskade den en persons hämnd och tillvägagångssätt att hantera smärtor. Filmen kommer inte djupare på vare sig tema eller karaktär.

Under andra halvan av filmen landar vi i oerhört filmiskt nervkittlande scener och filmen slår det mesta i specialeffekter. "Handkamera-perspektivet" bidrar till spänning och autentisk atmosfär. Trots att man hade maxat effekterna bibehölls trovärdigheten. Filmen fungerade väldigt starkt som underhållning för stunden, men efter filmen hade jag bara med mig skalet av någonting filmen ville berätta – ta vara på dina vänner.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Jules4893 8 har röstat
 
av Jules4893
Manchester by the Sea
 7 har röstat
Allied
 2 har röstat
American Honey
 2 har röstat
Louder Than Bombs
 4 har röstat
Everest
 4 har röstat
Mad Max: Fury Road
 5 har röstat
Mommy
 1 har röstat
The Wolf of Wall Street
 9 har röstat
The Hunger Games: Catching Fire
 2 har röstat
Riddick
 2 har röstat
 
Senaste recensioner
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
The Unsaid
0 har röstat
The Green Inferno
0 har röstat
Star Wars: The Last Jedi
3 har röstat
Ben Hur
0 har röstat
Lethal Invasion
0 har röstat
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor