Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 702 Besökare idag: 4 635
annons
Laddar...

Recension av Clerks

Regissör: Kevin Smith
Ã…r: 1994
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2861)    Forumdiskussion (0)
2/1 2003
Recenserad av c3p0
D
etta är är regissören Kevin Smiths första film. Den utspelar sig under en dag i ett snabbköp där filmens huvudrollsinnehavare Dante Hicks arbetar, om än denna dag högst ofrivilligt. Snabbköpet är för övrigt detsamma som regissören själv jobbade i vid tiden för inspelningen. I videobutiken brevid håller hans nihilistika vän Randal Graves ställningen, självklart är det ett jobb han tar på största allvar med kommentarer som "This job would be great if it wasn't for the fucking customers.". Handlingen är asketisk och kanske inte i sig så värst spännande. Bland de mer bättre inslagen finns en äldre mans oväntade död på personaltoaletten, landhockeyspelande på affärens tak och Randals upptäckt av hur många män hans flickvän verkligen haft sex med. Dialogen är av högsta klass. Den består i mångt och mycket av Randal och Dantes nedvärderande och roliga kommentarer om kunder, men även av viktiga funderingar över livets svårare frågor som t.ex. om huruvida kontraktsarbetarna på Dödstjärnan i Star Wars fick skylla sig själva då den sprängdes. Klara såväl som lite mer dolda poänger levereras på löpande band, om än ibland lite väl slentrianmässigt. Clerks är ett lysande exempel på vad som kan åstadkommas med enkla medel ($27 000) och rätt manus. Gillar man filmer som är tunga på dialog är denna ett måste att se. Gör dig själv en tjänst och kom över att den är svartvit.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
henrik_a87 3 har röstat
c3p0 18 har röstat
 
av c3p0
Clerks
 18 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor