Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 437 Besökare idag: 4 316
annons
Laddar...

Recension av Cobra

Regissör: George P Cosmatos
Ã…r: 1986
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (1242)    Forumdiskussion (0)
30/1 2013
Recenserad av rikirock
S
ylvester Stallone spelar en hård snut som får ta dem fall ingen annan vill, det vill säga han gör grovjobbet som ingen vågar. När en man som går in i en mataffär med en bomb och ett hagelgevär så kallas självklart Cobra (Stallone) in för att ta hand om honom. Mannen skriker till Cobra att han inte kan stoppa den "Nya världen". Den "Nya världen" leds av en psykopat som helst dödar med vassa objekt som yxor och knivar. Staden är rädda för denna yxmördare och ingen har sett vem han är. Tills en ung snygg modell (spelad av Brigette Nielsen) en natt får se hans ansikte.

Hon hamnar i Cobras beskydd tills polisen kan hitta honom och se till så att mördaren inte hittar henne. Det hela blir en vild jakt på vem som hittar vem först. Stallone är jag ett stort fan av. Jag älskar honom, han är tuff, stenhård och tar inte skit. Denna roll gör han mycket bra och han passar som en riktigt tuff jävel. Nielsen tycker jag var ett bra val. Hon är kvinnan i nöd som Stallone skyddar till varje pris. Det finns trots allt klychsor med denna 80 - tals action, saker man har sett förr och saker man redan vet vad som kommer att hända. Dock så tycker jag att det är precis så det ska vara. Jag ville ha denna action förutsägsbar, klyckig och med härliga one liners från Stallone. Allt passar perfekt.

Vad kan jag säga? Det är en skön actionrulle där man kan koppla av och veta vad som väntas. En hård snut, en snygg tjej, biljakt, slagsmål, sprängmedel, vapen ja i stort sätt allt du letar efter när du vill ha en gammal god action film. Den passar perfekt till fredagskväll när man sitter med chipsen i ena handen och drickan i andra och man vill ha lite härlig adrenalin i kroppen.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
rikirock 1 har röstat
 
av rikirock
Gudfadern
 2 har röstat
Pitch Perfect
 1 har röstat
The Host
 3 har röstat
Django Unchained
 4 har röstat
Breaking Dawn - Part 2
 5 har röstat
Nightmare Before Christmas
 1 har röstat
Valkyria
 3 har röstat
The Paperboy
 2 har röstat
Safe
 1 har röstat
Savages
 3 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor