Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 745 Besökare idag: 4 936
annons
Laddar...

Recension av Corpse Bride

Regissör: Tim Burton, Mike Johnson (I)
Ã…r: 2005
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (3024)    Forumdiskussion (0)
13/2 2007
Recenserad av Camla
Ä
r det skillnad på att leva och att vara vid liv? Såklart det är.
Corpse bride är en icke-traditionell kärlekssaga som ger uttrycket "älska varandra tills döden skiljer er åt" en helt ny innebörd. Den är animerad i riktig Tim Burton anda och tar dig med på ett äventyr bortom dina vildaste fantasier.

Filmen utspelar sig i 1800 talets viktorianska England, där ett arrangerat äktenskap mellen Viktor Van Dort (Johnny Depp) och Viktoria Everglot (Emily Watson) inte riktigt blir som det var tänkt. En melankolisk stämning, dystra färglösa miljöer tillsammans med alla regler och Viktorias gestapo-lika föräldrar för tankarna till döden snarare än livet.

Viktor har svårt att memorera sina bröllopslöften och beger sig till skogen för att öva. Då råkar han väcka Corpse bride, Emily (Helena Bonham Carter) till "liv". Emily som blev mördad på sin bröllopsdag har likt Törnrosa legat i djup sömn mittemellan livet och döden i väntan på en ny friare innan hon kan vandra vidare. Emily tar med sin nye make Viktor till dödsriket, där det svänger rejält till Danny Elfmans musik. Där är allt färgglatt, festligt och raka motsatsen till det såkallade "livet". Här får tjejer spela piano, festa, skratta och ha roligt. Viktor fastnar mellan dessa två världar. Triangeldramat är ett faktum och detta är upptakten till ett äventyr du aldrig tidigare skådat.

Här skildras olika kvinnoroller, Emily som den passionerade kvinnan, Viktoria den regelrätta och sofistikerade. Föräldrarnas relationer kan jämföras med Selma och lilla Fridolf. Corpse bride känns som en riktig spelfilm och är väldigt levande. Ett grymt bra arbete med dockor och animationer skapar en känsla av att man är på plats. Den är dock lite för kort, men Burton kommer undan med det för att det är han. Det konstanta skämtandet i dödsriket om diverse dödsorsaker är riktigt fyndigt. Ett väldigt välskrivet manus. Goth-romantikern Tim Burton har lyckats igen. Han har förtrollat mig med sin magi och gjort en av 2005 års bästa filmer. Corpse bride är en vacker kärlekssaga med ett ännu vackrare slut som man kommer vilja se om och om igen.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Camla 6 har röstat
 
av Camla
The Constant Gardener
 5 har röstat
Corpse Bride
 6 har röstat
Gråta med ett leende
 5 har röstat
Smoke
 8 har röstat
Casino Royale
 5 har röstat
Måndagar i solen
 1 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor