Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 290 Besökare idag: 4 281
annons
Laddar...

Recension av Crocodile Dundee II

Regissör: John Cornell
Ã…r: 1988
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2061)    Forumdiskussion (0)
1/6 2009
Recenserad av Rollywood
H
är kommer uppföljaren till klassikern Crocodile Dundee. Vi får ännu en gång träffa den australiensiske storviltsjägaren Mick Dundee (Paul Hogan) och hans amerikanska flickvän Sue Charlton (Linda Kozlowski). Denna gång hamnar de verkligen i knipa när de kommer i konflikt med en knarkkung.

Sues före detta man blir dödad när han hittar bevis för ett mord. Men han hinner skicka bevisen till Sue i New York. Nu får Sue och Mick en drös bovar och banditer efter sig som är villiga att gå hur långt som helst för att få tillbaka bevisen.

Precis som i första filmen så utspelar sig halva handlingen i New York och andra halvan i Australien. Men denna gång börjar vi i New York eftersom den här filmen tar vid där den första slutade. Sue och Mick har precis flyttat ihop och Mick har en fruktansvärd hemlängtan.

Även denna gång är Paul Hogan en av männen bakom manuset till filmen. Dock med en helt ny regissör. Istället för Peter Faiman som gjorde första filmen så tar nu John Cornell vid. Ingen av dem mer känd än den andre. Men även denna film, likt den första, blev nominerad till Oscar för bästa manus.

I första filmen var det väl många som uppskattade scenen där Linda Kozlowzki tar av sig och badar i string. Något liknande ser vi inte här. Kanske ansåg man att hon fått för många år på nacken när den andra filmen gjordes 1988. Hon var ju faktiskt hela trettio år när filmen spelades in. Jag tycker faktiskt i det stora hela så är filmen ganska lik den första. Det händer inte speciellt mycket utmärkande eller nytänkande. Så det är mest ett försök att tjäna mer pengar på samma koncept. Inte något konstnärligt filmskapande. Detta sänker betyget avsevärt.

Även om skådespelarna säkert kan vara lämpade för just de här rollerna till en ganska rimlig grad så är det inga stjärnor vi talar om. I och för sig kan man ju inte låta bli att tycka om John Meillons karaktär Walter Reilly. Men huvudkaraktärerna, speciellt Sue Charlton, är ganska tråkigt skrivna för filmen.

När alla faktorer är medräknade så kan betyget tyvärr inte bli speciellt högt. Eftersom den är något av en kopia av första filmen så finns det inte mycket som imponerar. Ändå har den en underhållande karaktär så jag ger den en stark tvåa.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Rollywood 0 har röstat
 
av Rollywood
Bad Boys II
 5 har röstat
Avgrunden
 9 har röstat
Och han älskade dem alla
 1 har röstat
Freaky Friday
 0 har röstat
Spy Hard
 2 har röstat
A Man Apart
 0 har röstat
Ghostbusters II
 2 har röstat
Mitt Super Ex
 0 har röstat
28 dagar
 1 har röstat
My Horrible Year!
 0 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor