Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 1 686 Besökare idag: 6 812
annons
annons
Laddar...

Recension av Death Proof

Regissör: Quentin Tarantino
År: 2007
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2277)    Forumdiskussion (68)
7/1 2008
Recenserad av Boondock_saint
I
dag såg jag första delen i Grindhouse-duon, Death Proof. Quentin Tarantino är ju bland många väldigt uppskattad. Min bästa kompis kallar honom Cutie (efter hans initialer, QT ...) och massor av människor jag känner älskar allt han rör vid. Hur bra säger inte folk att Pulp Fiction är liksom?

Jag hatar karln. Och Death Proof gör inte mycket för att förbättra mitt förhållande till århundradets största arsel till regissör. Ja, jag vet förstås inte hur han är privat, det är hans filmer jag syftar på.

Death Proof är precis som allt annat han gjort. Det osar så mycket Tarantino om den här filmen så jag blir alldeles trött när jag tänker på det. Det är kvinnorumpor i tajta shorts, coola vrålåk, machomän, white trash-brudar, sex, våld och droger. Och jag har aldrig imponerats av det. Jag har aldrig förstått storheten i att skriva och regissera filmer om tragiska brudar som knarkar och visar för mycket hud och blir mördade eller mördar. Jag brukar vanligtvis ha överseende med sådan kvinnosyn i filmer, men när man bygger en hel karriär på det - nono.

Filmen är inte rolig, den är inte äcklig, den är inte ... nånting. Den består bara av benkrasande och blodstänkande och stjärtvickande och one-liner-droppande. En sak kan jag erkänna – ibland är filmen snygg. Det kan jag ge den. Det vore ju dumt att inte nämna det, med tanke på att jag inte gett den en kalkon-etta utan dålig-tvåa. Så okej. Ett plus där. Men nackdelarna är i tusenfald!

Tarantino själv dyker upp i en liten roll och jag äcklas av hans försök till att göra någon slags Hitchcock genom att ge sig själv en roll. Jag menar, kom igen! Hitchcock gjorde det på 40-talet!

Bitvis tråkar filmen ut mig rätt rejält, endast i tio minuter mot slutet lyckas den rycka tag i mig lite. Men sedan blir den dålig igen. Och ja, det var väl det. Ännu en bock i mitt Tarantino-register. Jag hoppas att Rodriguez film Planet Terror är lite bättre. Hoppas Tarantino inte smittat honom. Jag har nämligen sett fem filmer av QT: De hänsynslösa, Pulp Fiction, Kill Bill 1 & 2, samt denna. Alla fick betyget två. En gäspande, dålig tvåa. Jackie Brown stängde jag av för att jag blev så uttråkad.

Jag läste någonstans att den första kontakten Tarantino hade med filmvärlden var att han fick plocka upp hundbajs och skräp från marken i en gränd där Dolph Lundgren skulle spela in film. Han skulle ha stannat där. Eller det kanske är just där han har stannat. Bland hundbajs och skräp.

Jag blir nästan arg när jag tänker på all skit han producerat.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
winston s. 34 har röstat
Boondock_saint 85 har röstat
niklasringdahl 31 har röstat
 
av Boondock_saint
Sicko
 13 har röstat
Death Proof
 85 har röstat
Arn - Tempelriddaren
 45 har röstat
Stepford Wives
 9 har röstat
Huset vid Tara Road
 1 har röstat
Da Vinci-koden
 18 har röstat
Adams äpplen
 10 har röstat
Basic Instinct 2
 16 har röstat
The Italian Job
 15 har röstat
Moulin Rouge
 19 har röstat
 
Senaste recensioner
Lolita
0 har röstat
En underbar jävla jul
0 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Evil Dead II
1 har röstat
The Edge of Seventeen
0 har röstat
Hendrix
0 har röstat
A Child's Cry for Help
0 har röstat
Wind River
1 har röstat
Winston Churchill
0 har röstat
Den långa flykten
0 har röstat
Dödens leksaker
0 har röstat
The Roommate
0 har röstat
The Revenant
0 har röstat
Ett päron till farsa firar jul
0 har röstat
The Voices
0 har röstat
Star Wars: The Last Jedi
2 har röstat
Bright
0 har röstat
Mupparna på Manhattan
1 har röstat
Den onda cirkeln
0 har röstat
The Prophet's Game
0 har röstat
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor