Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 731 Besökare idag: 5 395
annons
annons
Laddar...

Recension av Den perfekta stormen

Regissör: Wolfgang Petersen
År: 2000
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2987)    Forumdiskussion (0)
10/6 2003
Recenserad av Thos
Å
ret var 1991 och svärdfiskebåten Andrea Gail och dess besättning hade misslyckats med de senaste raiderna på havet. De var nu tvungna att på säsongens sista fisketur att dra hem storkovan. Båtens fem besättningsmedlemmar bestämmer sig då för att gå extra långt ut trots att de avråds starkt av andra båtar.
Väl där ute lever de glada dagar med lastutrymmena fyllda med svärdfisk. Undertiden analkas en fruktansvärd storm. Två stormar har krockat och skapat det metreologerna kallar "den perfekta stormen" med över 30 m höga vågor.
Andrea Gails besättning står nu inför ett väldigt svårt val; att gå rakt igenom stormen för att komma hem eller ta omvägen och låta den livsviktiga fångsten bli förstörd.

Efter ca en timmes inledning med sjömännens familjer, fruar och flickvänner som senare står på bryggan och vinkar farväl. Och fiskelycka långt ute till havs.
då börjar den andra halvan av filmen som tillägnas stormen med skummande vågor, vind, skrik, smärta och vatten, vatten åter vatten. Det kan bli lite tröttande för öronen att oavbrutet i en timme sitta och höra detta oväsen. Det kan även bli lite långtråkigt på sina ställen när de styr upp mot en vågkam och ner igen gång på gång. Men på nått sätt lyckas man hålla humöret uppe och inte somna, som lätt händer framför andra filmer.

Det är en film fylld av sorg, olyckor, skador och svåra val. En väldigt välspelad film med många bra skådespelare samlade. Specialeffekterna var också väldigt bra men som alltid, är det mycket svårt att göra animerad sjö.

Filmen har även en parallel story om räddningen av en segelbåt som också hamnat i stormen, men det var så lite av tiden som ägnades åt den segelbåten så det blev bara löjligt.

En blöt rulle med mycket oväsen men som ibland kändes lite löljig.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Thos 22 har röstat
 
av Thos
Hotet
 5 har röstat
Dykarna
 7 har röstat
Lolita
 11 har röstat
Den perfekta stormen
 22 har röstat
U-571
 26 har röstat
SOS - en segelsällskapsresa
 20 har röstat
Taxi
 20 har röstat
 
Senaste recensioner
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
The Unsaid
0 har röstat
The Green Inferno
0 har röstat
Star Wars: The Last Jedi
3 har röstat
Ben Hur
0 har röstat
Lethal Invasion
0 har röstat
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor