Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 387 Besökare idag: 4 324
annons
Laddar...

Recension av Den siste actionhjälten

Regissör: John McTiernan
Ã…r: 1993
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (3079)    Forumdiskussion (0)
10/12 2006
Recenserad av RasmusOrsén
E
n spännande actionkomedi av John McTiernan med Arnold Schwarzenegger i huvudrollen. En historia om skillnaden mellan fantasi och verklighet och en beskrivning på hur världen skulle se ut om det hela bara var en enda lång actionrulle.

Danny Madigan (Austin O'Brien) är en ung pojke som spenderar all sin fritid och mer därtill på en biograf. I brist på vänner så ägnar han sig åt att se på film och umgås med biografvaktmästaren Nick (Robert Prosky).

Danny är ett mycket stort fan av filmerna om Jack Slater (Arnold Schwarzenegger) och när Nick erbjuder Danny en privat förhandsvisning till "Jack Slater IV", den senaste av filmerna, så kan han inte säga nej. Men innan visningen börjar och han får sin biljett berättar Nick hur han fått biljetten för många år sedan av den store magikern Harry Houdini. Frågan är bara om magin är sann eller om allt bara är påhitt?

Till Dannys stora förvåning fungerar biljettens magi och den trollar in Danny i filmen där han hamnar i biljakter, skottlossning och andra spännande situationer. Nu blir det upp till Danny och Jack att stoppa skurken Vivaldi (Anthony Quinn, 1915-2001) och hans lönnmördare Benedict (Charles Dance). Något som är enkelt i filmens värld eftersom de goda alltid vinner, men när Benedict får tag i biljetten tar han sig ur filmen och ser sin chans att vinna här i våran verklighet...

Den sista actionhjälten är en actionkomedi full av både bra och dåliga skämt. Med överdrivna actionscener blir filmen totalt otrolig. Men det är ju också precis det som är meningen då den skildrar skilnaden mellan fantasi och verklighet.

Arnold Schwarzenegger tar den ledande huvudrollen både som sig själv och som polisen Jack Slater. Med honom spelar också Austin O'Brien. De två spelar mot både Charles Dance och flerfalldigt Oscarbelönade Anthony Quinn. Man har också samlat en elit av skådespelare för mycket små biroller. Oscarnominerade Sir Ian McKellan och Sharon Stone, Tina Turner, Bridgette Wilson, Angie Everhart och Danny DeVito som rösten till "Whiskers". Desutom spelar James Belushi, Chevy Chase, Robert Patrick, Damon Wayans, Maria Shriver och Jean-Claude Van Damme rollerna som sig själva.

Denna enorma pålitliga rollista ger filmen ett seriöst intryck och indikerar på pålitlig underhållning. En actionfilm för alla sorter. Även om handlingen inte är så djup så håller spänningen och komiken den på en tillräckligt hög nivå. Filmen får en stark trea.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
RasmusOrsén 5 har röstat
 
av RasmusOrsén
The Escort
 0 har röstat
Pirates of the Caribbean: Svarta Pärlans förbannelse
 7 har röstat
Like Minds
 0 har röstat
Knight Rider 2000
 1 har röstat
American Pie - Band Camp
 7 har röstat
Wallander - Bröderna
 1 har röstat
Trollkarlen från Övärlden
 2 har röstat
Simone
 1 har röstat
Nicky och Gino
 0 har röstat
Robin Hood - Prince of Thieves
 4 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor