Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 754 Besökare idag: 4 926
annons
Laddar...

Recension av Den tredje vågen

Regissör: Anders Nilsson
Ã…r: 2003
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2246)    Forumdiskussion (0)
14/4 2004
Recenserad av Henkan
V
ad exakt den tredje vågen är för något är vi inte riktigt kloka över när filmen slutar. Men det har något att göra med offentliga avrättningar, kravaller, tyska säkerhetsvakter, lönnmördare och taskiga brytningar. Fast personligen tror jag att det helt enkelt är tredje vågen av dynga från teamet Jacob Eklund/Anders Nilsson som sköljer över oss. ”Noll tolerans” var okej. ”Livvakterna” gick på grund efter typ 20 minuter. Den här filmen är dock dödfödd från allra första början.

Johan Falk (Eklund) har lämnat svenska poliskåren, vad exakt det är han gör uppfattade jag inte, men han har i alla fall råd med utlandsresor som råkar vara i samma land som hans förra arbetsgivare nu befinner sig i. Han råkar även dras in i en kamp om liv och död åter igen, och filmen råkar låna både det ena och det andra från otaliga andra filmer.

Detta kolliderar då med ett annat litet öde. Rebecca (Irina Björklund) är kvinnan som ska försöka tala engelska, men som mest låter som stockholmska som mest låter som skånska. Sen är hon inblandad i någon härva om miljonbedrägeri och måste fly för sitt liv från sin mordiske pojkvän. Men detta är dock inte lika underhållande som det förra.

Glöm alla brister som ”Den tredje vågen” må ha i manus och vanligt vett. Det är en fruktansvärt ful film. Regissör Nilsson använder som vanligt DV-kameror vilket på bio resulterar i en grynig och oklar bild. Mer än en gång fick jag börja mig fram för att kunna se vad som hände på duken.

I slutändan tillhör ”Den tredje vågen” den nya filmgenren där de goda övervinner de onda, inte genom list eller muskelkraft, utan med hjälp av hi-tech utrustning som stinker smygreklam. Den som har den största nallen vinner!


”Den tredje vågen” är inget mer än en värvningsfilm för svensk poliskår. Och det är väl inget egentligt fel med det, men varför inte då sätta en kvinna i huvudrollen? Eller kanske göra rollistan lite mer etniskt blandad....

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Rollywood 1 har röstat
Henkan 32 har röstat
velodrom 9 har röstat
 
av Henkan
Så som i himmelen
 66 har röstat
Fahrenheit 9/11
 84 har röstat
The Fog of War
 27 har röstat
Changing Lanes
 20 har röstat
A.I.
 49 har röstat
Irreversible
 118 har röstat
In the Bedroom
 25 har röstat
Troja
 82 har röstat
Seven
 146 har röstat
Kill Bill - Vol. 2
 86 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor