Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 524 Besökare idag: 5 239
annons
Laddar...

Recension av Desperado

Regissör: Robert Rodriguez
Ã…r: 1995
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2742)    Forumdiskussion (0)
27/2 2003
Recenserad av Arson
M
yten om den vandrande vålnaden som söker "Butcho" sprids vidare som en förvarning innan hans ankomnst till den pittoreska lilla staden, fylld av gangsters.

Visst är storyn tunn, men i detta sammanhang känns det bara bra, och för tankarna till en undermålig serietidning, eller varför inte en B-film av det värsta slaget. Hur ofta har vi inte sett senariot; den ensamme hjälten rider in i en stad där hans ärkefiende och frus mördare befinner sig, och kräver där sin hämnd?

Det som höjer Desperado från de andra filmerna av denna typ är, att den är välgjord och har ett högt underhållningsvärde! Inledningen med Steve Buscemi som berättar myten om killen med ett gitarrfodral full av vapen är helt lysande.
Filmen visar upp serietidningsvåld med snygga pistolfighter och hårda gangsters, det hela varvas med endel finurliga skämt och skön bakrunds musik.

Antoni Banderas känns helt rätt i rollen som El Mariachi med sitt karismatiska och mystiska utseende. Hans skådespelarprestationer kan diskuteras, men det gör inte så mycket i denna film då själva behållingen från filmen inte ligger i skådespelarna utan mer i stämningen. Steve Buscemi och Quentin Tarantino höjer filmer ytterligare ett snäpp med sina orginella sätt att framföra skämt.

Men tyvärr känns filmen alldeles för lång och utdragen, man tröttnar på Antoni Banderas karaktär, och filmen känns inte alls lika intressant som den gjorde i inledningen. Filmen fylls ut med ganska ointressanta händelser som egentligen inte tillför filmen någonting. Desperado känns också alltför linjär och enkelspråkig, förvänta er inga vändningar, eller orginella inslag för den delen.
Själva finalen är en bisvikelse, man kunde nog ha väntat sig något mer än vad som i själva verket gavs.

Men trots sina brister är Desperado är väldigt underhållande film, speciellt om man gillar överdrivet våldsam serietidningsaction utan hjärna, men med en desto större själ.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Arson 8 har röstat
 
av Arson
Desperado
 8 har röstat
Men in Black II
 5 har röstat
Rovdjuret
 6 har röstat
Monsters Inc.
 7 har röstat
Resident Evil
 11 har röstat
Black Hawk Down
 7 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor