Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 375 Besökare idag: 5 028
annons
Laddar...

Recension av Dumma mej

Regissör: Pierre Coffin, Chris Renaud
Ã…r: 2010
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (1817)    Forumdiskussion (0)
1/10 2010
Recenserad av Jules4893
D
umma mej handlar om superskurken Gru som bestämt sig för göra den störta stölden genom tiderna: att stjäla månen. Till hjälp har han superpistoler, raketdrivna fordon och ett gäng smurf-liknande varelser. Men för att genomföra sin plan behöver han också ta hjälp av tre hemlösa barn. Barnen ser Gru som en potentiell far och kärleken mellan dem börjar växa och göra saker svårare för Gru.

Filmen väntar inte en sekund med att dra igång i rasande tempo, med den vändningen roligare än den andra. Den ena karaktären roligare än den andra, allting så originellt utfört. Genom att ha utnyttjat animationsmediet till fullo ger man publiken fascinerande miljöer, karaktärer och visuella upplevelser. Utöver detta blev jag imponerad av 3D:n. Det var en av de få gångerna jag sett 3D tillföra någonting till den totala upplevelsen av en film.

Humorn ligger väldigt mycket hos de unika karaktärerna, och det är en underhållning i sig att studera dom. Annars gör sig det roliga som bäst när det är som mest subtilt. Då Grus uppfinnar-professor missuppfattat Gru på grund av hans senilitet, eller då Gru ska fickparkera sin monsterbil genom att krocka bort de övriga bilarna. Filmen lekte med sig själv och sin genre och kunde gå väldigt långt för att få någonting roligt, eller visa sin poäng. I "the bank of evil" håller statyer, formade som människor, upp pelare. Den ena ser ut att ha det tyngre än den andra tills den tredje ligger platt mellan två pelare.

Trots filmens orginella utförande finns det inte en glimt av något originellt i manuset. Det är en standardhistoria, och det går inte att komma ifrån att mycket utav det som händer är väntat. Tyvärr faller en del humorristiska punker också på grund av just detta. Trots detta lyckas filmen beröra på djupet. Underliggade alla karaktärer fanns det motiverade handlingar, och mänskliga känslor. Det var en film som handlade om vårt behov av att bli älskad. Eller ännu mer precist; att bli älskade av våra föräldrar. Filmen visade prov på ett flertal fall med föräldrargestalter: hos antagonisterna, birollerna och självklart hos huvudkaraktärerna. Man kunde inte annat än att sympatisera och låta sig känslomässigt föras med i filmen.

"En rolig film med hjärta" är sammanfattningsvis det betyg jag vill ge filmen. Det fanns delar i filmen som berörde på ett mer känslomässigt plan än den raka humorn. Filmen har lyckats med att skapa relationer och karaktärer i filmen så att man bryr sig om deras öden, kanske till och med mer än de bästa och förövrigt lyckade Pixar-filmerna.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Jules4893 3 har röstat
frienatic 1 har röstat
Samajra 0 har röstat
 
av Jules4893
Manchester by the Sea
 7 har röstat
Allied
 2 har röstat
American Honey
 2 har röstat
Louder Than Bombs
 4 har röstat
Everest
 4 har röstat
Mad Max: Fury Road
 5 har röstat
Mommy
 1 har röstat
The Wolf of Wall Street
 9 har röstat
The Hunger Games: Catching Fire
 2 har röstat
Riddick
 2 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor