Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 290 Besökare idag: 4 277
annons
Laddar...

Recension av Det våras för rymden

Regissör: Mel Brooks
Ã…r: 1987
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2884)    Forumdiskussion (0)
28/1 2004
Recenserad av connya
P
rinsessan Vespa ska gifta sig med den enda kvarvarande prinsen i hela universum, men flyr från bröllopet. På sin färd genom rymden blir hon tillfångatagen av den onda Dark Helmet som ska använda henne som utpressning för att få reda på luftsköldskoden till planeten Druida för att kunna ta all luft därifrån, eftersom det låter luftbrist på deras egen planet. Kungen tillkallar dock Lone Star och hans vän Barf som ger sig av för att rädda prinsessan Vespa från den onda Dark Helmets klor.

När man såg Space Balls första gången upplevdes den betydligt annorlunda än nu sådär tio år senare. Att göra parodi var hiskeligt kul och speciellt på allas våran älskling Star Wars. Redan när det överdrivet gigantiska skeppet tonar upp sig efter inledningen låg jag och vek mig av skratt, och skämten, kopplingarna till Star Wars blev bara fler och fler och roligare och roligare.
Jag tycker fortfarande än idag att vissa saker är otroligt kul, men minnet av filmen är bättre än filmen egentligen är fick jag erfara när jag såg om dem för att recensera den. Men jag låter mitt gamla betyg från då fortfarande få känneteckna hur jag upplevde den.

Den klart lysande stjärnan är Rick Moranis som Dark Helmet. Hans utseende, röst och för all del skådespeleri förstärker varenda scen han är med i och det är oftast han som lockar de främsta skratten.
Bill Pullman och John Candy gör ett bra radarpar, Ronny Graham är oförglömlig som prästen som ska försöka viga prinsessan och George Wyner som befälhavare på de ondas skepp får några minnesvärda stunder.

Många riktigt roliga paralleler och ironi över Star Wars, Star Trek och Apornas Planet finns där och det är väldigt bra underhållning.
Fortfarande.
Men vill ni minnas Space Balls för var den var när ni såg den första gången så kanske ni inte ska se om den. Vissa skämt är roligare i minnet än de faktiskt är.
Men vågar ni riskera att förstöra den bilden så väntar fortfarande en otroligt charmig parodi.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
connya 9 har röstat
 
av connya
Flickan
 14 har röstat
2012
 31 har röstat
Terminator Salvation
 10 har röstat
Taken
 15 har röstat
The Dark Knight
 25 har röstat
Cloverfield
 11 har röstat
Next
 4 har röstat
Tenacious D - världens bästa rockband
 23 har röstat
Livet är underbart
 13 har röstat
En långvarig förlovning
 11 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor