Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 838 Besökare idag: 5 570
annons
annons
Laddar...

Recension av Det våras för slummen

Regissör: Mel Brooks
År: 1991
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2016)    Forumdiskussion (0)
11/1 2005
Recenserad av von_fantasy
'
Mel Brooks misslyckas' 'Mel Brooks fjasko' m.m. kunde man läsa om filmen. Så det var inte men stora förväntningar som jag såg på denna film som egentligen heter "Life Stinks".

En rik affärsman (Mel Brooks) går med på ett vad om att han kan överleva Los Angeles slum i 30 dagar. Han får gå igenom väldig mycket innan han äntligen har klarat av 30 dagar, men filmen tar inte slut där utan får sig en rejäl vändning som jag inte tänker avslöja.

Det står att det här ska vara en komedi. Istället fick jag en "La vita è Bella"-effekt när jag såg på den. Det här är inte direkt komik utan mer drama-komedi med en gnutta romantik. Det fungerar perfekt och jag tar det här som en seriös film. För vad jag har sett finns det otroligt nog folk som lever ungefär såhär och Mel Brooks får verkligen veta att det är svårt i alla fall i filmen.

Den har några riktigt roliga scener som när Mel Brooks åker in på sjukhuset och blir övermedicinerad, det är en riktig höjdpunkt. En annan scen som är fin är då Mel Brooks tror han har vunnit vadet och ska fira med bl.a. champagne, när han och Lesley Ann Warren dansar... Den scenen är riktigt vacker otroligt nog.

Skådespelarna är riktigt bra i filmen. Mel Brooks gör ett bra skådespeleri och Lesley Ann Warren, som är ganska söt, gör också bra ifrån sig. Jeffrey Tambor är nästan perfekt som en feg affärsman.

Det här är ingen film i stil med dom andra "Det våras för..." filmerna utan den här har en seriös underton som jag tror inte många har uppfattat. Bara för att den är stämplad som en komedi betyder det inte att den måste vara komedi. Det finns så mycket mer att hämta från den här filmen om man ser den med annat perspektiv.

Sedan kan alla negativa recensioner påverkat mig positivt eftersom jag inte hade höga förväntningar på filmen. Riktigt bra Mel Brooks rulle, dock inte direkt komedi.


Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
von_fantasy 27 har röstat
 
av von_fantasy
Apornas planet
 11 har röstat
Sin City
 15 har röstat
Da Vinci-koden
 12 har röstat
Omen
 28 har röstat
The Hills Have Eyes
 23 har röstat
Likplundraren
 3 har röstat
Independence Day
 14 har röstat
Cobra Verde
 11 har röstat
Harry Potter och den flammande bägaren
 11 har röstat
Black Dragons
 6 har röstat
 
Senaste recensioner
The Roommate
0 har röstat
The Revenant
0 har röstat
Ett päron till farsa firar jul
0 har röstat
The Voices
0 har röstat
Star Wars: The Last Jedi
2 har röstat
Bright
0 har röstat
Mupparna på Manhattan
1 har röstat
Den onda cirkeln
0 har röstat
The Prophet's Game
0 har röstat
Hajen
1 har röstat
Split
0 har röstat
Låt den rätte komma in
0 har röstat
House on the Hill
0 har röstat
Dennis firar jul
0 har röstat
Tomtetass och jakten på julen
0 har röstat
Skräcken i svarta lagunen
0 har röstat
Austin Powers: The Spy Who Shagged Me
2 har röstat
The Square
2 har röstat
Summer of Sam
0 har röstat
Maniac
1 har röstat
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor