Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 1 010 Besökare idag: 5 701
annons
annons
Laddar...

Recension av Dodgeball

Regissör: Rawson Marshall Thurber
År: 2004
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (1726)    Forumdiskussion (2)
10/2 2005
Recenserad av Mr_v
B
en Stiller är ju numera med i varannan film man hittar i videohyllan, hur har han tid med allt? Inte mig emot, i och för sig, jag tycker han är ganska rolig. Men med en så hög produktionsnivå är det inte konstigt att några av hans filmer blir lidande, allt karln gör kan ju inte bli bra. Tyvärr känns Dodgeball precis som en sån "mellanfilm".

Handlingen är enkel och föga orginell: Vince Vaughn driver ett sunkigt gym där losers och outsiders hänger medan Ben Stiller driver ett toppmodernt trendgym med mottot "Vi är bättre än dig, och vi vet det". Självklart vill Stiller köpa upp det sympatiska gymet, och enda chansen för Vaughn och hans orginal till polare att rädda gymet är att vinna en turnering i den udda sporten dodgeball. Dodgeball går i korthet ut på att kasta bollar på varandra för att "bränna ut" varandra.

Ja, handlingen är inte mycket att orda om som ni ser. Alla kan räkna ut med röven och en krita hur det hela slutar. Att ploten inte är särkilt orginell spelar inte heller så stor roll om man lyckats fylla filmen med roliga skämt. Så är dock inte fallet här, det är glest mellan skratten. Det är självklart tänkt att det är Stillers superdiviga gymägare som ska dra ner flabben (en karaktär som påminner inte så lite om hans karaktär Zoolander), men inte heller det ros i land. Stiller känns trött, och lite som om han går på tomgång. Han har gjort den här typen av roller många gånger förut, och kanske börjar han själv tröttna på karaktärstypen.
Vaughn är väl godkänd i sin rätt menlösa roll som godhjärtad halvslusk, men det gäng "knäppa" karaktärer han har med sig känns föga underhållande. Det mest innovativa i det porträttgalleriet är en man som tror han är pirat, och det lockade i alla fall inte mig till några gapflabb.

Nåja, helt utan poänger är inte rullen. Det finns några klart godkända skämt, och det hela blir aldrig riktigt tråkigt. Dessutom lyfts rullen av ett par roliga cameos, som inte ska avslöjas här.
Sammanfattningsvis: Ingen skrattfest, men okej underhållning för en regnig söndag när tv:n inte bjuder på något kul...

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Rollywood 0 har röstat
connya 1 har röstat
ontherocks 3 har röstat
Ray Bellano 4 har röstat
paycheck 9 har röstat
Mr_v 13 har röstat
 
av Mr_v
Dark Skies
 1 har röstat
Dodgeball
 13 har röstat
Sky Captain and the World of Tomorrow
 32 har röstat
 
Senaste recensioner
The Roommate
0 har röstat
The Revenant
0 har röstat
Ett päron till farsa firar jul
0 har röstat
The Voices
0 har röstat
Star Wars: The Last Jedi
2 har röstat
Bright
0 har röstat
Mupparna på Manhattan
1 har röstat
Den onda cirkeln
0 har röstat
The Prophet's Game
0 har röstat
Hajen
1 har röstat
Split
0 har röstat
Låt den rätte komma in
0 har röstat
House on the Hill
0 har röstat
Dennis firar jul
0 har röstat
Tomtetass och jakten på julen
0 har röstat
Skräcken i svarta lagunen
0 har röstat
Austin Powers: The Spy Who Shagged Me
2 har röstat
The Square
2 har röstat
Summer of Sam
0 har röstat
Maniac
1 har röstat
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor