Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 1 807 Besökare idag: 5 984
annons
annons
Laddar...

Recension av Dodgeball

Regissör: Rawson Marshall Thurber
År: 2004
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (1708)    Forumdiskussion (2)
10/2 2005
Recenserad av Mr_v
B
en Stiller är ju numera med i varannan film man hittar i videohyllan, hur har han tid med allt? Inte mig emot, i och för sig, jag tycker han är ganska rolig. Men med en så hög produktionsnivå är det inte konstigt att några av hans filmer blir lidande, allt karln gör kan ju inte bli bra. Tyvärr känns Dodgeball precis som en sån "mellanfilm".

Handlingen är enkel och föga orginell: Vince Vaughn driver ett sunkigt gym där losers och outsiders hänger medan Ben Stiller driver ett toppmodernt trendgym med mottot "Vi är bättre än dig, och vi vet det". Självklart vill Stiller köpa upp det sympatiska gymet, och enda chansen för Vaughn och hans orginal till polare att rädda gymet är att vinna en turnering i den udda sporten dodgeball. Dodgeball går i korthet ut på att kasta bollar på varandra för att "bränna ut" varandra.

Ja, handlingen är inte mycket att orda om som ni ser. Alla kan räkna ut med röven och en krita hur det hela slutar. Att ploten inte är särkilt orginell spelar inte heller så stor roll om man lyckats fylla filmen med roliga skämt. Så är dock inte fallet här, det är glest mellan skratten. Det är självklart tänkt att det är Stillers superdiviga gymägare som ska dra ner flabben (en karaktär som påminner inte så lite om hans karaktär Zoolander), men inte heller det ros i land. Stiller känns trött, och lite som om han går på tomgång. Han har gjort den här typen av roller många gånger förut, och kanske börjar han själv tröttna på karaktärstypen.
Vaughn är väl godkänd i sin rätt menlösa roll som godhjärtad halvslusk, men det gäng "knäppa" karaktärer han har med sig känns föga underhållande. Det mest innovativa i det porträttgalleriet är en man som tror han är pirat, och det lockade i alla fall inte mig till några gapflabb.

Nåja, helt utan poänger är inte rullen. Det finns några klart godkända skämt, och det hela blir aldrig riktigt tråkigt. Dessutom lyfts rullen av ett par roliga cameos, som inte ska avslöjas här.
Sammanfattningsvis: Ingen skrattfest, men okej underhållning för en regnig söndag när tv:n inte bjuder på något kul...

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Rollywood 0 har röstat
connya 1 har röstat
ontherocks 3 har röstat
Ray Bellano 4 har röstat
paycheck 9 har röstat
Mr_v 13 har röstat
 
av Mr_v
Dark Skies
 1 har röstat
Dodgeball
 13 har röstat
Sky Captain and the World of Tomorrow
 32 har röstat
 
Senaste recensioner
Austin Powers: The Spy Who Shagged Me
0 har röstat
The Square
0 har röstat
Summer of Sam
0 har röstat
Maniac
1 har röstat
Awakening the Zodiac
0 har röstat
Trassel
0 har röstat
Röjar-Ralf
1 har röstat
Tryggare kan ingen vara
0 har röstat
Vad hände med Baby Jane?
0 har röstat
The Mole People
0 har röstat
Tin Man
0 har röstat
Carrie
0 har röstat
Cannibal Holocaust
0 har röstat
Gul gul gul är vår undervattningsbåt
0 har röstat
Psycho
0 har röstat
Super Mario Bros.
2 har röstat
Harry Potter och fången från Azkaban
2 har röstat
Psycho
1 har röstat
Rent
0 har röstat
Rock 'n' Roll High School
1 har röstat
 
Entertainity AB © 2000-2016 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till ads@n24g.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor