Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 446 Besökare idag: 5 879
annons
Laddar...

Recension av Dödligt vapen

Regissör: Richard Donner
Ã…r: 1987
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2430)    Forumdiskussion (0)
7/5 2009
Recenserad av Rollywood
H
är kommer den tvättäkta 80-talsrullen inom genren "amerikanska polisfilmer". De två poliserna Martin Riggs (Mel Gibson) och Roger Murtaugh (Danny Glover) befinner sig båda i ett vägskäl i livet, men har helt olika bakgrund.

Den självmordsbenägna Riggs klandrar sig själv för mordet på hans fru, då han anser att det inträffade eftersom han är polis. Murtaugh har bara några dagar kvar till pension, men grubblar på om han verkligen är redo att lämna in polisbrickan. Av en ren tillfällighet saknar båda två för tillfället en partner och polischefen sätter dem därför i samma båt.

Det dröjer inte länge innan de har ett mord på halsen också. En ung flicka, dotter till en av Murtaughs kamrater från Vietnamkriget 20 år tidigare. Det hela leder till en personlig vendetta med en av de värsta heroinsmugglarna polisen någonsin stött på.

Detta är en av de underbaraste polisfilmer som gjorts på grundkonceptet om två poliser och deras arbetsrelation som partners i amerikansk film. Kanske är inte handlingen den djupaste men farten i filmen finns ständigt på plats. Det är ingen som somnar och det är kvalitativ action. Trots allas seriösa attityder så är Mel Gibsons smått sinnessjuka personlighet höjdpunkten i filmen.

Richard Donner visste verkligen vad han gjorde när han skapade den här filmen, vilken också kanske har blivit hans mest kända verk någonsin. Ingen glömmer Mel Gibsons roll efter att ha sett denna film. Men det är klart, det finns mycket som inte skulle hända i verkligheten. Många tillfälligheter och lite väl oslagbara personligheter på huvudrollerna. Men kanske är inte det vad man bryr sig om mest i detta fall.

Med allt som redan nämnts så sammanfattar jag filmen ganska enkelt med en trea. Men beakta då att det finns uppföljare till filmen som är av bättre kvalitet. Så jag rekommenderar fortfarande alla varmt att se filmen.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Rollywood 0 har röstat
 
av Rollywood
Bad Boys II
 5 har röstat
Avgrunden
 9 har röstat
Och han älskade dem alla
 1 har röstat
Freaky Friday
 0 har röstat
Spy Hard
 2 har röstat
A Man Apart
 0 har röstat
Ghostbusters II
 2 har röstat
Mitt Super Ex
 0 har röstat
28 dagar
 1 har röstat
My Horrible Year!
 0 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor