Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 532 Besökare idag: 5 706
annons
Laddar...

Recension av Analysera ännu mera

Regissör: Harold Ramis
Ã…r: 2002
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2606)    Forumdiskussion (0)
20/2 2004
Recenserad av Loomis
I
vanlig ordning när något blir succé så tar det inte lång tid innan en uppföljare brukar komma. 4 år efter ”Analysera mera” kommer dess uppföljare. Båda huvudrollerna spelas återigen av De Niro och Crystal och bakom kameran står samma regissör, Harold Ramis.

Paul Vitti (De Niro) den stora ledaren inom maffian sitter nu i fängelse. Gentemot hans medfångar visar han ett hårt yttre men någonting har hänt. Som vanligt är det några som vill döda honom så han lever under konstant press. Pressen gör att han mer eller mindre hamnar i psykos. Vakterna hittar honom sjungandes ur musikalen ”West side story” i tre dagar. Oroliga för vad som har hänt så tillkallas hans psykolog och tillika vän, Ben Sobel (Crystal). Sobel ska försöka hjälpa honom med hans problem samtidigt som han ska försöka få Vitti att anpassa sig till det normala livet, vilket bl.a. innebär 9-17 jobb.


Där dess föregångare hade ett mycket välskrivet manus så får denna uppföljare som i så många andra fall ta det materialet som inte platsade i ettan. Det gör att det i många fall känns ganska så tamt och att manuset inte alls hänger med. Manusförfattarna har försökt piffat upp det lite med att slänga in lite parodi på ”Sopranos” vilket fungerar helt okej. De Niro gör film som aldrig förr men han är fortfarande otroligt duktig och Crystal har en perfekt komisk tajming och tillsammans fungerar dem mycket bra. Men dem har inte mycket att arbeta med och det blir tydligt påtagligt ju längre filmen lider.


Egentligen är det inte mycket som skiljer den här filmen från ”Mr. Beans” långfilmsdebut. Humorn bygger på samma problematik där missanpassad individ ska försöka anpassa sig till det normala livet men allt går fel. Stundtals rolig men i det långa loppet tröttsamt.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Loomis 5 har röstat
 
av Loomis
Turistas
 7 har röstat
Kärlekens slöja
 3 har röstat
Parfymen: Berättelsen om en mördare
 23 har röstat
Annapolis
 4 har röstat
The Benchwarmers
 6 har röstat
United 93
 17 har röstat
Lucky Number Slevin
 28 har röstat
Hooligans
 15 har röstat
Höjdarskolan: Sky High
 3 har röstat
Saw 2
 13 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor