Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 499 Besökare idag: 4 865
annons
Laddar...

Recension av Dum & dummare

Regissör: Peter Farrelly
Ã…r: 1994
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2815)    Forumdiskussion (0)
13/3 2003
Recenserad av CyberShrimp
L
loyd och Harry har det inte lätt. Allting de ger sig på verkar gå åt skogen. De blir ständigt sparkade, ingen av de har en flickvän och de ligger nästan alltid efter med hyran. Allt beror på förståss på att de är så extremt korkade. Deras stora mål i livet är att tillsammans driva en mask-butik!


En dag så är Lloyd ute på sitt nya jobb som chaufför. Han får en körning till flygplatsen och personen som han ska hämta upp heter Mary Swanson. Lloyd blir störtkär i henne och efter en något vårdslös färd till flygplatsen så vinkar han av Mary. Hon "glömmer" sin väska mitt på golvet och eftersom Lloyd vill göra ett gott intryck på henne så tar han den och springer efter henne. Det visar sig dock vara helt förgäves. Mary hinner försvinna iväg på ett flygplan till Aspen fullständigt ovetande om att Lloyd har hennes väska.


Den enda olyckliga personen på flygplatsen är dock inte Lloyd. Väskan innehöll nämligen en lösensumma som skulle gå till att befria Marys kidnappade man. Skurkarna som skulle hämta den blir riktigt arga och följer efter Lloyd.


När Lloyd kommer hem så övertygar han Harry att de ska åka iväg och leta efter Mary. Eftersom Harry också är ganska dum och eftersom ingen av de varken har jobb eller pengar till att betala gas-räkningen så ger de sig av. Skurkarna ger sig såklart efter dem.


Den här filmen är som de flesta andra filmer som Farrelly-bröderna ligger bakom. Skämten haglar och humorn ligger en bra bit under bältet, fast på ett väldigt roligt sätt. Knäppskallarna LLoyd och Harry spelas av Jim Carrey och Jeff Daniels. Lauren Holly gör också en härlig rollsprestation som stackars Mary. Jag undrar om det verkligen kan det bli mycket roligare än så här. Knappast! Detta är en av mina favorit-komedier! Jag ger den högsta betyg!

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Lenkan 4 har röstat
CyberShrimp 26 har röstat
 
av CyberShrimp
Troll
 7 har röstat
Death Wish - Våldets fiende nr 1
 10 har röstat
Röd gryning
 14 har röstat
Crippled Masters
 3 har röstat
Johnny Got His Gun
 7 har röstat
Cannibal Ferox
 11 har röstat
Skojar du, eller?
 4 har röstat
Daredevil
 14 har röstat
Johnny Mnemonic
 15 har röstat
Dum & dummare
 26 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor