Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 1 009 Besökare idag: 5 717
annons
annons
Laddar...

Recension av Edison

Regissör: David J Burke
År: 2005
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (1687)    Forumdiskussion (0)
29/4 2009
Recenserad av Rollywood
E
dison har nyligen fått en helt egen specialstyrka inom polisen "F.R.A.T." som får tänja på gränserna för att rensa upp stadens kriminalitet. Men under åren som gått har styrkan börjat ta sig ytterligare rättigheter utanför lagens gränser, något som samhället snart kommer bli lidande av.

Polisen Rafe Deed (LL Cool J) har precis fått anställning på F.R.A.T. men har svårt att acceptera de aktiviteter som hans partner Lazerov (Dylan McDermott) tar med honom på om kvällarna. En natt går Lazerov för långt och avrättar kallblodigt en knarklangare. Något som påverkar Rafe kraftigt mentalt.

Journalisten Josh Pollack (Justin Timberlake) arbetar på en artikel om incidenten och råkar vid mötet med Rafe snubbla på sanningen. Han ser nu sin chans att vinna Pulitzerpris genom att sätta dit F.R.A.T. Något som är lättare sagt än gjort. Tillsammans med sin före detta redaktör Moses Ashford (Morgan Freeman) och privatdetektiven Levon Wallace (Kevin Spacey) så inleder Pollack ett spel på liv och död som skall få hela F.R.A.T. att gå upp i rök...

Edison är filmen som har allt en seriös amerikansk polisfilm ska ha. Hög spänning, bra action, bra skådespelare och en kvalitativ story. Det gör denna till den ultimata actionthrillern. Men trots att man fått med klassiker som Morgan Freeman och Kevin Spacey så är de ganska omärkbara i sina biroller. Hela filmen cirkulerar kring karaktärerna Pollack och Rafe. Detta sänker betyget ett snäpp.

Mycket credit går även till David J. Burke som både regisserat och skrivit manus till denna underbara film. Med tanke på Burkes ganska ruttna meritlista så är det här ett imponerande lyft. Det här manuset är värt en Oscar i min mening. Filmen skulle ha fått en fyra men halkar ner på en trea eftersom jag tycker filmen avslutas för snabbt.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Rollywood 0 har röstat
 
av Rollywood
Bad Boys II
 5 har röstat
Avgrunden
 9 har röstat
Och han älskade dem alla
 1 har röstat
Freaky Friday
 0 har röstat
Spy Hard
 2 har röstat
A Man Apart
 0 har röstat
Ghostbusters II
 2 har röstat
Mitt Super Ex
 0 har röstat
28 dagar
 1 har röstat
My Horrible Year!
 0 har röstat
 
Senaste recensioner
The Roommate
0 har röstat
The Revenant
0 har röstat
Ett päron till farsa firar jul
0 har röstat
The Voices
0 har röstat
Star Wars: The Last Jedi
2 har röstat
Bright
0 har röstat
Mupparna på Manhattan
1 har röstat
Den onda cirkeln
0 har röstat
The Prophet's Game
0 har röstat
Hajen
1 har röstat
Split
0 har röstat
Låt den rätte komma in
0 har röstat
House on the Hill
0 har röstat
Dennis firar jul
0 har röstat
Tomtetass och jakten på julen
0 har röstat
Skräcken i svarta lagunen
0 har röstat
Austin Powers: The Spy Who Shagged Me
2 har röstat
The Square
2 har röstat
Summer of Sam
0 har röstat
Maniac
1 har röstat
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor