Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 751 Besökare idag: 5 417
annons
annons
Laddar...

Recension av Edison

Regissör: David J Burke
År: 2005
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (1723)    Forumdiskussion (0)
29/4 2009
Recenserad av Rollywood
E
dison har nyligen fått en helt egen specialstyrka inom polisen "F.R.A.T." som får tänja på gränserna för att rensa upp stadens kriminalitet. Men under åren som gått har styrkan börjat ta sig ytterligare rättigheter utanför lagens gränser, något som samhället snart kommer bli lidande av.

Polisen Rafe Deed (LL Cool J) har precis fått anställning på F.R.A.T. men har svårt att acceptera de aktiviteter som hans partner Lazerov (Dylan McDermott) tar med honom på om kvällarna. En natt går Lazerov för långt och avrättar kallblodigt en knarklangare. Något som påverkar Rafe kraftigt mentalt.

Journalisten Josh Pollack (Justin Timberlake) arbetar på en artikel om incidenten och råkar vid mötet med Rafe snubbla på sanningen. Han ser nu sin chans att vinna Pulitzerpris genom att sätta dit F.R.A.T. Något som är lättare sagt än gjort. Tillsammans med sin före detta redaktör Moses Ashford (Morgan Freeman) och privatdetektiven Levon Wallace (Kevin Spacey) så inleder Pollack ett spel på liv och död som skall få hela F.R.A.T. att gå upp i rök...

Edison är filmen som har allt en seriös amerikansk polisfilm ska ha. Hög spänning, bra action, bra skådespelare och en kvalitativ story. Det gör denna till den ultimata actionthrillern. Men trots att man fått med klassiker som Morgan Freeman och Kevin Spacey så är de ganska omärkbara i sina biroller. Hela filmen cirkulerar kring karaktärerna Pollack och Rafe. Detta sänker betyget ett snäpp.

Mycket credit går även till David J. Burke som både regisserat och skrivit manus till denna underbara film. Med tanke på Burkes ganska ruttna meritlista så är det här ett imponerande lyft. Det här manuset är värt en Oscar i min mening. Filmen skulle ha fått en fyra men halkar ner på en trea eftersom jag tycker filmen avslutas för snabbt.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Rollywood 0 har röstat
 
av Rollywood
Bad Boys II
 5 har röstat
Avgrunden
 9 har röstat
Och han älskade dem alla
 1 har röstat
Freaky Friday
 0 har röstat
Spy Hard
 2 har röstat
A Man Apart
 0 har röstat
Ghostbusters II
 2 har röstat
Mitt Super Ex
 0 har röstat
28 dagar
 1 har röstat
My Horrible Year!
 0 har röstat
 
Senaste recensioner
Hobbit: En oväntad resa
0 har röstat
The Unsaid
0 har röstat
The Green Inferno
0 har röstat
Star Wars: The Last Jedi
1 har röstat
Ben Hur
0 har röstat
Lethal Invasion
0 har röstat
Farligt experiment
0 har röstat
Captain America: Civil War
0 har röstat
Barnjungfrun
1 har röstat
Jurassic World: Fallen Kingdom
0 har röstat
Ella den förtrollade
0 har röstat
Måndag hela veckan
0 har röstat
The Lost Boys
0 har röstat
Get Out
0 har röstat
Repet
0 har röstat
A Moment of Innocence
0 har röstat
Den yttersta gränsen
1 har röstat
Kidnap
0 har röstat
Lolita
1 har röstat
En underbar jävla jul
0 har röstat
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor