Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 455 Besökare idag: 4 157
annons
Laddar...

Recension av Ett småkryps liv

Regissör: John Lasseter, Andrew Stanton
Ã…r: 1998
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2416)    Forumdiskussion (0)
21/6 2009
Recenserad av BeforeYouDie
E
tt småkryps liv är Pixars andra långfilm och John Lasseter fortsätter att hålla i regisseringspinnen. Den här gången handlar det, som titeln så snällt förmedlar, om ett småkryps liv. Och då speciellt myran Flik (Dave Foley), som blir skickat iväg från stacken för att leta efter ”mighty warriors” som kan hjälpa dem att försvara sin lilla koloni från gangster gräshopporna, med Hopper (Kevin Spacey) i spetsen.

Flik tar sig ut till den stora staden och hittar här några cirkuskryp som han tar med sig tillbaka till myrornas samhälle. Tillsammans ska de nu verkställa en plan för att kunna stoppa gräshopporna när de kommer tillbaka efter att det sista lövet på trädet har fallit.

Ett småkryps liv är en modern och barnvänlig version av den gamla Akira Kurosawa-filmen ”De sju Samurajerna”. Efter att ha fått reda på att deras lilla samhälle hotas att bli anfallet efter en viss tidpunkt, så ger sig en person iväg för att leta efter hjälp i staden, detta utan att ha någonting att ge i gengäld. Efter ett tag kommer personen tillbaka från sitt omöjliga uppdrag med cirkuskryp eller samurajer i släptåg för att stoppa den kommande invasionen.

Detta är dock en Disneyfilm som är tänkt för mindre barn, vilket har gjort att detta är en lite mer barnvänlig version än samurajfilmen. Dessutom har den en rejäl moralkaka att låta barnen tugga sig mätta på. Tyvärr är det som sagt för de yngre barnen, så det levereras inte mycket skämt för de äldre. Det är en enkel humor och när handlingen gör någonting som kan vara för svårt för de små att förstå, så sägs det gärna en extra gång.

Pixar har dock även denna gång gjort ett skickligt jobb med filmen och visar ännu en gång att datoranimationen är här för att stanna. Självklart finns det vissa brister i animationen, men Pixars filmer har aldrig handlat om den snyggaste bildkvaliteten, utan här ställer de storyn i första position. Om filmens handling inte funkar så spelar det ingen roll hur snyggt det är gjort. Likt Final Fantasy när den kom ut så snackades det om hur många hårstrån huvudpersonens hår bestod av och hur varje hårstrå är separat animerat, tyvärr ger det inte så mycket om filmen inte funkar i sin helhet.

Här har de ett kompakt manus och smarta karaktärer, man blir förtjust i de små karaktärerna, som eldflugorna som används för strålkastare eller trafikljus, men de bästa i filmen är blåbärspatrullen som har sitt kårhus i stjälken av en blomma.

Om du är av den yngre publiken så är detta en riktigt rolig film som du absolut ska se. Och glöm inte att sitta kvar när eftertexterna dyker upp, för där kommer det bloopers till denna animerade rulle.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
BeforeYouDie 2 har röstat
 
av BeforeYouDie
Avatar
 27 har röstat
Toy Story 2
 2 har röstat
Ett småkryps liv
 2 har röstat
Toy Story
 3 har röstat
Slumdog Millionaire
 7 har röstat
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
 5 har röstat
Indiana Jones och det sista korståget
 1 har röstat
Jakten på den försvunna skatten
 5 har röstat
Casablanca
 5 har röstat
Indiana Jones och de fördömdas tempel
 3 har röstat
 
Senaste recensioner
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
The Unsaid
0 har röstat
The Green Inferno
0 har röstat
Star Wars: The Last Jedi
3 har röstat
Ben Hur
0 har röstat
Lethal Invasion
0 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor