Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 982 Besökare idag: 4 299
annons
annons
Laddar...

Recension av Farligt begär

Regissör: Stephen Frears
År: 1988
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2343)    Forumdiskussion (0)
26/2 2005
Recenserad av carreyholic
D
en fantastiskt fascinerande filmen Farligt begär från 1989 - handlar om två djävulska individer - Vicomte de Valmont (John Malkovich) och Madame de Meurteuil (Glenn Close), som helt brutalt leker med människors känslor och liv.

När Valmont för utmaningens skull bestämmer sig för att försöka förföra den väna och kyska Madame de Tourvel (Michelle Pfeiffer) så händer dock något som han inte planerat - Han blir förälskad.

Det har gjorts ett antal versioner av den franska romanen "Les Liaisons Dangereuses", men den här versionen regisserad av Stephen Frears med John Malkovich, Michelle Pfeiffer och Glenn Close i huvudrollerna är utan tvekan den allra bästa. Med mästerligt skådespel och intelligent och sylvass dialog så blir det här till en av de bästa filmer jag någonsin haft glädjen att se.

Enligt mig så innehåller denna filmen några av filmhistoriens mest minnesvärda filmscener. Scenerna mellan Glenn Close och Malkovich är till exempel oerhört starka. Jag tycker nog att samtliga huvudrollsinhavare i denna film gör sina bästa rollprestationer någonsin. Och med tanke på att dessa skådespelare alltid presterar bra så är det ett ganska gott betyg.

Avslutningsvis kan man säga att det här är ett minst sagt annorlunda kärleksdrama, som visar hur även en till synes ondskefull människa kan bli förälskad. Jag rekommenderar denna filmen varmt för alla som älskar bra kärleksdramer som innehåller mycket svek, sorg och passion.


Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
carreyholic 8 har röstat
 
av carreyholic
Fantomen på Operan
 6 har röstat
Häxjakten
 3 har röstat
Farligt begär
 8 har röstat
Hardball
 2 har röstat
Face/Off
 16 har röstat
Gladiator
 31 har röstat
 
Senaste recensioner
Gul gul gul är vår undervattningsbåt
0 har röstat
Psycho
0 har röstat
Super Mario Bros.
2 har röstat
Harry Potter och fången från Azkaban
2 har röstat
Psycho
1 har röstat
Rent
0 har röstat
Rock 'n' Roll High School
1 har röstat
10 orsaker att hata dig
1 har röstat
Nosferatu
1 har röstat
Vaiana
0 har röstat
Berättelsen om Beach Boys
0 har röstat
Simpsons - Filmen
2 har röstat
Wallander - Hemligheten
0 har röstat
Orphan
0 har röstat
Titanic
1 har röstat
The ABCs of Death
0 har röstat
A.I.
0 har röstat
Ronja Rövardotter
0 har röstat
Malice in the Palace
0 har röstat
När mörkret faller
0 har röstat
 
Entertainity AB © 2000-2016 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till ads@n24g.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor