Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 685 Besökare idag: 4 529
annons
annons
Laddar...

Recension av Farligt begär

Regissör: Stephen Frears
År: 1988
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2432)    Forumdiskussion (0)
26/2 2005
Recenserad av carreyholic
D
en fantastiskt fascinerande filmen Farligt begär från 1989 - handlar om två djävulska individer - Vicomte de Valmont (John Malkovich) och Madame de Meurteuil (Glenn Close), som helt brutalt leker med människors känslor och liv.

När Valmont för utmaningens skull bestämmer sig för att försöka förföra den väna och kyska Madame de Tourvel (Michelle Pfeiffer) så händer dock något som han inte planerat - Han blir förälskad.

Det har gjorts ett antal versioner av den franska romanen "Les Liaisons Dangereuses", men den här versionen regisserad av Stephen Frears med John Malkovich, Michelle Pfeiffer och Glenn Close i huvudrollerna är utan tvekan den allra bästa. Med mästerligt skådespel och intelligent och sylvass dialog så blir det här till en av de bästa filmer jag någonsin haft glädjen att se.

Enligt mig så innehåller denna filmen några av filmhistoriens mest minnesvärda filmscener. Scenerna mellan Glenn Close och Malkovich är till exempel oerhört starka. Jag tycker nog att samtliga huvudrollsinhavare i denna film gör sina bästa rollprestationer någonsin. Och med tanke på att dessa skådespelare alltid presterar bra så är det ett ganska gott betyg.

Avslutningsvis kan man säga att det här är ett minst sagt annorlunda kärleksdrama, som visar hur även en till synes ondskefull människa kan bli förälskad. Jag rekommenderar denna filmen varmt för alla som älskar bra kärleksdramer som innehåller mycket svek, sorg och passion.


Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
carreyholic 8 har röstat
 
av carreyholic
Fantomen på Operan
 6 har röstat
Häxjakten
 3 har röstat
Farligt begär
 8 har röstat
Hardball
 2 har röstat
Face/Off
 16 har röstat
Gladiator
 31 har röstat
 
Senaste recensioner
Jurassic World: Fallen Kingdom
0 har röstat
Ella den förtrollade
0 har röstat
Måndag hela veckan
0 har röstat
The Lost Boys
0 har röstat
Get Out
0 har röstat
Repet
0 har röstat
A Moment of Innocence
0 har röstat
Den yttersta gränsen
1 har röstat
Kidnap
0 har röstat
Lolita
1 har röstat
En underbar jävla jul
0 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Evil Dead II
2 har röstat
The Edge of Seventeen
0 har röstat
Jimi: All Is by My Side
0 har röstat
A Child's Cry for Help
0 har röstat
Wind River
1 har röstat
Winston Churchill
0 har röstat
Den långa flykten
0 har röstat
Dödens leksaker
0 har röstat
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor