Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 485 Besökare idag: 4 169
annons
Laddar...

Recension av Finding Neverland

Regissör: Marc Forster
Ã…r: 2004
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2778)    Forumdiskussion (1)
2/2 2005
Recenserad av DollyDelicious
D
etta är den första film på länge som påverkat mina känslor såpass att en tår tagit sig hela vägen från ögonvrån ner till hakspetsen. Filmens förtrollande magi och känsla gör den till en fenomenal njutning att titta på, man liksom dras med och sitter där fastgjuten i soffan under hela visningen.
Skådespeleriet är mycket bra. Kate Winslet gör som vanligt en bra rollgestalning och jag är glad över att hon blivit Oscarsnominerad för sin roll i "Eternal Sunshine of the Spotless Mind". Dustin Hoffman fungerar utmärkt i sin rollgestalt trots att han inte får så mycket att jobba med. Även barnskådespelarna är högst trovärdiga i sina roller och sköter dem på ett galant sätt.
Filmens obestridelige stjärna är dock Johnny Depp som återigen gör en helt suverän roll. Hur denne man lyckas vara så genomgående bra i alla filmer han ställer upp i, från "Gilbert Grape" genom "Blow", "Edward Scissorhands", "Fear and Loathing in Las Vegas" och "Sleepy Hollow" till "Pirates of the Caribbean" kan bara förklaras med att mannen är ett geni. Han är för övrigt Oscarsnominerad för denna film och jag hoppas verkligen att han kammar hem priset i år, han borde enligt mig redan vunnit åtminstone en Oscarsstatyett.
Johnny Depp spelar James Matthew Barry, mannen som skapade Peter Pan, och filmen handlar om hur Peter Pan och hans vänner gick från att vara ingenting, till idé och slutligen verklighet. Det visar sig att idéerna till stora verk verkligen kan dyka upp helt oannonserat och att karaktärerna inte alltid helt måste byggas upp av enbart fantasin....
Filmen är som sagt magisk men den berör även en del viktiga teman såsom kärlek, familj, faderskap och ärlighet. Denna kompott gör detta till en mycket sevärd film som jag rekommenderar alla att se.
Och för er som undrar uppstod inte tåren av varken glädje eller sorg utan av ren magisk inspiration!

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Redwood 7 har röstat
connya 2 har röstat
Snurre Sprätt 4 har röstat
paycheck 8 har röstat
weng-weng 10 har röstat
DollyDelicious 29 har röstat
 
av DollyDelicious
Finding Neverland
 29 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor