Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 840 Besökare idag: 5 566
annons
annons
Laddar...

Recension av Finding Neverland

Regissör: Marc Forster
År: 2004
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2623)    Forumdiskussion (1)
2/2 2005
Recenserad av DollyDelicious
D
etta är den första film på länge som påverkat mina känslor såpass att en tår tagit sig hela vägen från ögonvrån ner till hakspetsen. Filmens förtrollande magi och känsla gör den till en fenomenal njutning att titta på, man liksom dras med och sitter där fastgjuten i soffan under hela visningen.
Skådespeleriet är mycket bra. Kate Winslet gör som vanligt en bra rollgestalning och jag är glad över att hon blivit Oscarsnominerad för sin roll i "Eternal Sunshine of the Spotless Mind". Dustin Hoffman fungerar utmärkt i sin rollgestalt trots att han inte får så mycket att jobba med. Även barnskådespelarna är högst trovärdiga i sina roller och sköter dem på ett galant sätt.
Filmens obestridelige stjärna är dock Johnny Depp som återigen gör en helt suverän roll. Hur denne man lyckas vara så genomgående bra i alla filmer han ställer upp i, från "Gilbert Grape" genom "Blow", "Edward Scissorhands", "Fear and Loathing in Las Vegas" och "Sleepy Hollow" till "Pirates of the Caribbean" kan bara förklaras med att mannen är ett geni. Han är för övrigt Oscarsnominerad för denna film och jag hoppas verkligen att han kammar hem priset i år, han borde enligt mig redan vunnit åtminstone en Oscarsstatyett.
Johnny Depp spelar James Matthew Barry, mannen som skapade Peter Pan, och filmen handlar om hur Peter Pan och hans vänner gick från att vara ingenting, till idé och slutligen verklighet. Det visar sig att idéerna till stora verk verkligen kan dyka upp helt oannonserat och att karaktärerna inte alltid helt måste byggas upp av enbart fantasin....
Filmen är som sagt magisk men den berör även en del viktiga teman såsom kärlek, familj, faderskap och ärlighet. Denna kompott gör detta till en mycket sevärd film som jag rekommenderar alla att se.
Och för er som undrar uppstod inte tåren av varken glädje eller sorg utan av ren magisk inspiration!

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Redwood 7 har röstat
connya 2 har röstat
Snurre Sprätt 4 har röstat
paycheck 8 har röstat
weng-weng 10 har röstat
DollyDelicious 29 har röstat
 
av DollyDelicious
Finding Neverland
 29 har röstat
 
Senaste recensioner
The Roommate
0 har röstat
The Revenant
0 har röstat
Ett päron till farsa firar jul
0 har röstat
The Voices
0 har röstat
Star Wars: The Last Jedi
2 har röstat
Bright
0 har röstat
Mupparna på Manhattan
1 har röstat
Den onda cirkeln
0 har röstat
The Prophet's Game
0 har röstat
Hajen
1 har röstat
Split
0 har röstat
Låt den rätte komma in
0 har röstat
House on the Hill
0 har röstat
Dennis firar jul
0 har röstat
Tomtetass och jakten på julen
0 har röstat
Skräcken i svarta lagunen
0 har röstat
Austin Powers: The Spy Who Shagged Me
2 har röstat
The Square
2 har röstat
Summer of Sam
0 har röstat
Maniac
1 har röstat
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor