Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 340 Besökare idag: 4 912
annons
Laddar...

Recension av Flight

Regissör: Robert Zemeckis
Ã…r: 2012
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (1645)    Forumdiskussion (0)
28/1 2013
Recenserad av Jules4893
F
light börjar lite provocerande i ett hotellrum där Whip Whitalker (Denzel Washington) precis legat med en flygvärdinna. Det är en glamorös skildring av en pilot som drar en lina och tittar på den nakna flygvärdinnan som går omkring i rummet. Dagen efter har Whip en flygning som inte går som väntat. Planet störtar av okänd anledning med Whip lyckas rädda väldigt många av passagerarna och besättningen. Han blir hyllad som hjälte men ganska snart kommer sanningen om Whips missbruk till ytan.

Flight är en resa som fokuserar på dramat. Whip är förnekande person med alkoholbesvär. Här romantiserar man användningen av alkohol och droger för att sedan vända vår bild mot oss igen. På samma sätt skickliga sätt har man jobbat med den yttre och inre hjälten (vad som egentligen är en hjälte). Den oscarsbelönade Robert Zemeckis, har klart ett bra öga för drama med bl.a klassikern Forest Gump i bagaget.

Filmen är välspelad och innehåller många fina relationer. Whip träffar bl.a en drogmissbrukare som heter Nicole (spelad av Kelly Reilly) där ett väldigt intressant relation startar. Denzels insats i filmen är oerhört bra, vilket kan ge honom chansen att knipa en Oscar. Det finns även en hel del komiska inslag som stärker filmen och gör den mer mångsidig. John Goodman spelar Whips knarklangande vän och är en frisk fläkt med härligt dålig moral.

Trots filmens potential så når den inte längre än vad en standard drama gör. Klichéerna i filmen är godtyckligt använda och dramat stannar på en enkel nivå hos den enskilda individen. Att det ska ta olidliga 138 minuter att ta oss igenom filmen kan man också ifrågasätta. Manuset var välbyggt men skulle behövt en rejält hårt klippare med tanken på den simpla konflikten. Slutet höjer filmen och gör att den har något intressant att berätta.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
August Dellert 1 har röstat
Jules4893 2 har röstat
chris_lambert_ 1 har röstat
 
av Jules4893
Manchester by the Sea
 7 har röstat
Allied
 2 har röstat
American Honey
 2 har röstat
Louder Than Bombs
 4 har röstat
Everest
 4 har röstat
Mad Max: Fury Road
 5 har röstat
Mommy
 1 har röstat
The Wolf of Wall Street
 9 har röstat
The Hunger Games: Catching Fire
 2 har röstat
Riddick
 2 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor