Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 1 008 Besökare idag: 5 701
annons
annons
Laddar...

Recension av Forrest Gump

Regissör: Robert Zemeckis
År: 1994
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (10507)    Forumdiskussion (0)
26/9 2007
Recenserad av stjert_89
F
orrest Gump är en film om en pojke/man med mycket begränsad intelligens. Trots detta lyckas han med både det ena och det andra i denna film. Till exempel hinner han med att bli en mycket framgångsrik marinsoldat och en framstående affärsman.

Hela filmens handling är som en enda lång berättelse av huvudpersonen Forrest Gump. Han sitter på en parkbänk, väntandes på en buss, och berättar sin livshistoria till andra blivande bussresenärer. Inte till någon speciell anledning, han bara gör det.

Filmen har ingen huvudkonflikt mer än att man alltid undrar och tvivlar på hur det ska gå för Forrest. Den undran har regissören, Robert Zemeckis, förstärkt avsevärt genom att göra Forrest Gump till en karaktär som inte är riktigt som alla andra. En detalj med karaktären Forrest Gump som jag tycker är mycket intressant gjort är det att man absolut aldrig i filmen vet vart man har honom, eller vad som kommer att hända i olika situationer. Till exempel i ett skede i filmen när Forrest går på en väg tillsammans med sin då ende vän Jenny, då ett gäng pojkar i Forrests ålder börjar jaga honom med sina cyklar. Forrest försöker springa sin väg (och man hör för första gången den legendariska frasen ”RUN Forrest! RUN!”). Flykten försvåras oerhört av hans benskenor, till följd av hans handikapp. I denna scen trodde jag att något skulle hända med Forrest, men istället för att de hinner ikapp honom så lossnar benskenorna och han springer ifrån dem.

Anslaget i denna film är bland det bästa jag sett. Hela filmen speglas i anslaget. Är man väldigt vaksam, och har ett sinne för detaljer, så kan man faktiskt lista ut mycket av vad som senare händer i filmen genom att bara kolla på anslaget. Så var vaksam!

Forrest Gump är bland det bästa jag någonsin sett och ser den gärna många fler gånger igen. Den är oerhört vacker och välspelad. 5/5

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
stjert_89 22 har röstat
RasmusOrsén 3 har röstat
henrik_a87 16 har röstat
anonym 21 har röstat
Paths_of_Glory 19 har röstat
connya 12 har röstat
 
av stjert_89
Forrest Gump
 22 har röstat
 
Senaste recensioner
The Roommate
0 har röstat
The Revenant
0 har röstat
Ett päron till farsa firar jul
0 har röstat
The Voices
0 har röstat
Star Wars: The Last Jedi
2 har röstat
Bright
0 har röstat
Mupparna på Manhattan
1 har röstat
Den onda cirkeln
0 har röstat
The Prophet's Game
0 har röstat
Hajen
1 har röstat
Split
0 har röstat
Låt den rätte komma in
0 har röstat
House on the Hill
0 har röstat
Dennis firar jul
0 har röstat
Tomtetass och jakten på julen
0 har röstat
Skräcken i svarta lagunen
0 har röstat
Austin Powers: The Spy Who Shagged Me
2 har röstat
The Square
2 har röstat
Summer of Sam
0 har röstat
Maniac
1 har röstat
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor