Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 508 Besökare idag: 4 910
annons
Laddar...

Recension av Forrest Gump

Regissör: Robert Zemeckis
Ã…r: 1994
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (11196)    Forumdiskussion (0)
26/9 2007
Recenserad av stjert_89
F
orrest Gump är en film om en pojke/man med mycket begränsad intelligens. Trots detta lyckas han med både det ena och det andra i denna film. Till exempel hinner han med att bli en mycket framgångsrik marinsoldat och en framstående affärsman.

Hela filmens handling är som en enda lång berättelse av huvudpersonen Forrest Gump. Han sitter på en parkbänk, väntandes på en buss, och berättar sin livshistoria till andra blivande bussresenärer. Inte till någon speciell anledning, han bara gör det.

Filmen har ingen huvudkonflikt mer än att man alltid undrar och tvivlar på hur det ska gå för Forrest. Den undran har regissören, Robert Zemeckis, förstärkt avsevärt genom att göra Forrest Gump till en karaktär som inte är riktigt som alla andra. En detalj med karaktären Forrest Gump som jag tycker är mycket intressant gjort är det att man absolut aldrig i filmen vet vart man har honom, eller vad som kommer att hända i olika situationer. Till exempel i ett skede i filmen när Forrest går på en väg tillsammans med sin då ende vän Jenny, då ett gäng pojkar i Forrests ålder börjar jaga honom med sina cyklar. Forrest försöker springa sin väg (och man hör för första gången den legendariska frasen ”RUN Forrest! RUN!”). Flykten försvåras oerhört av hans benskenor, till följd av hans handikapp. I denna scen trodde jag att något skulle hända med Forrest, men istället för att de hinner ikapp honom så lossnar benskenorna och han springer ifrån dem.

Anslaget i denna film är bland det bästa jag sett. Hela filmen speglas i anslaget. Är man väldigt vaksam, och har ett sinne för detaljer, så kan man faktiskt lista ut mycket av vad som senare händer i filmen genom att bara kolla på anslaget. Så var vaksam!

Forrest Gump är bland det bästa jag någonsin sett och ser den gärna många fler gånger igen. Den är oerhört vacker och välspelad. 5/5

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
stjert_89 22 har röstat
RasmusOrsén 3 har röstat
henrik_a87 16 har röstat
anonym 21 har röstat
Paths_of_Glory 19 har röstat
connya 12 har röstat
 
av stjert_89
Forrest Gump
 22 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor