Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 398 Besökare idag: 4 338
annons
annons
Laddar...

Recension av G

Regissör: Staffan Hildebrand
År: 1983
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (3206)    Forumdiskussion (0)
11/10 2002
Recenserad av Pollifaxen
D
e har just slutat nian. Fyllda av förväntningar ger de sig ut i livet men allt är inte en dans på rosor. Robban, spelad av Joakim Schröder, hamnar i fel sällskap och börjar att både använda och langa droger, Alexander, spelad av Sebastian Håkansson, lirar i ett rockband men vill göra karriär, hoppar av och går med i en grupp som har tydliga influenser av nazism i sina låtar. Kim, spelad av Niklas Wahlgren, är förälskad i Mia, spelad av Ulrika Örn, men han börjar tvivla på sin sexuella läggning.

I filmen dyker flera kända ansikten upp. Bland annat så ser vi Magnus Uggla i rollen som den något feminine Kristoffer och Ewa Fröling och Ulf Brunnberg innehar ett par av birollerna.

G är en film som alla på något vis kan känna igen sig i. Idel vardagliga konflikter och repliker dyker upp utan att för den delen sänka filmen, istället höjer det äkthetskänslan. Huvudrollsinnehavarna gör utmärkta skådespelarinsatser och klär verkligen i sina roller.

Filmen är från 1983, det syns både på kläder och märks i tal och musik. Musiken är inte alltid den vackraste men på något vis så stämmer den så förbaskat bra, ett underbart hantverk.


Det är en otroligt härlig och vacker film om några ungdomars kliv ut i vuxenvärleden. Om deras förväntningar, mödor och handlingar. Med stor äkthetskänsla, välspelade roller och mycket bra manus får G en väl förtjänad femma.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Pollifaxen 26 har röstat
 
av Pollifaxen
G
 26 har röstat
Världen räcker inte till
 6 har röstat
Sherdil
 10 har röstat
Sånger från andra våningen
 23 har röstat
 
Senaste recensioner
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
The Unsaid
0 har röstat
The Green Inferno
0 har röstat
Star Wars: The Last Jedi
3 har röstat
Ben Hur
0 har röstat
Lethal Invasion
0 har röstat
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor