Aktuellt

Regissör: Zach Braff
År: 2004
Till filminfo
Ditt betyg på filmen:
Antal visningar (1780)    Forumdiskussion (0)
25/12 2006
Recenserad av dexedrine
D
en här filmen handlar om Andrew Largeman, spelad av Zach Braff, som dessutom tagit sig friheten att skriva manus och regissera filmen själv.

Largeman får reda på att hans mamma har avlidit, varför han återvänder till sin hemstad som han en gång lämnade för nio år sedan. Väl där träffar han både nya personer och gamla bekantskaper, som tillsammans med staden i sig försonar honom med minnen som han en gång ville och försökte glömma, men som nu hinner ikapp honom.

Den här filmen hade egentligen alla förutsättningar för att bli ett mästerverk. Bra skådespelare, grundidén är lysande, miljön perfekt och likaså soundtracket (The Shins).

Men Zach Braff lyckas dessvärre inte sammanställa dessa komponenter till det som skulle kunna bli ett mästerverk. Det finns scener och perioder i filmen som är genialiska; inledningsscenen, när Largeman blir tagen av polisen (som visar sig vara en gammal bekant) och några till. Men problemet är att Braff inte lyckas skapa helheten på ett lika briljant vis.

Känslan är att Braff har gått omkring med en lysande filmidé samt 3-4 extremt bra scener i huvudet, men när detta äntligen skulle gå från idé till inspelning så blev det övriga bara en grå, poänglös massa.

Detta märks allra tydligast i slutet, när filmen tyvärr på ett ruskigt brutalt sätt sparkar iväg allt vad femmor och fyror heter på betygskalan. Slutet är katastrofalt och ett tjänstefel i min mening - som regissör och manusförfattare får man inte misshandla ett sådant viktigt skede i en film som just slutet.

Sammantaget blir detta en trea, om än en stark trea. Grundidén är som sagt lysande, skådespelarinsatserna från Braff och Natalie Portman är mycket bra, soundtracket är mästerligt. Men Zachs oförmåga att hålla en hög standard filmen igenom, samt bottennapp som slutscenen och scenen när Largeman röker på i källaren, sänker filmen på ett onödigt och sorgligt sätt.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner

Flugan
Airport '80 The Concorde
Thirst
3 har röstat

Entertainity AB © 2000-2009 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor
Logga in!
Bli medlem!
Nyheter Verktyg Stödmedlem Senaste recensionerna Senaste kommentarer Senaste kolumnerna Statistik Online just nu
På Bio just nu Biopremiärer Biorecensioner Sök
DVD-toppen DVD-releaser DVD-recensioner Sök
TV, filmtablån TV-kolumnen Sök
Filmtipset Topp 250 Senast inlagda Mest betygsatta Mest betygsatta du inte sett Alla i bokstavs-ordning
Min Sida Filmdejt Filmtips Vänner online Min filmsamling Mina listor Mitt forum Svarsforum Sök Medlem
Filmsnack Listor Lek & Rösta Analys Recensioner
Om Sajten