Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 515 Besökare idag: 5 873
annons
Laddar...

Recension av Ghost Ship

Regissör: Steve Beck
Ã…r: 2002
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (1442)    Forumdiskussion (0)
20/12 2004
Recenserad av QZQ
B
esättningen på ett bärgningsfartyg får ett tips om ett drivande skepp mitt ute på havet. De beslutar sig för att undersöka det hela. Väl ute på internationellt vatten finner de ett enormt kryssningsfartyg som har varit försvunnet i ungefär fyrtio år. Skeppet är i jättebra skick och det ser ut att bli lätt som en plätt att bärga tillbaka båten till närmsta hamn. Men vad besättningen inte vet är att alla som reste med fartyget på dess sista resa omkom i en fruktansvärt tragiskt olycka. Nu kommer de tillbaka för att hämnas på alla lycksökare som försöker ta över deras spökskepp.

"Ghost Ship" är allt annat än en originell film, men trots detta så tycker jag om den. Den påminner om en hel rad andra filmer och emellanåt känns det som att manusförfattaren kanske tagit lite väl mycket inspiration från annat håll. Precis i början av filmen serverar Steve Beck, regissören bakom "Ghost Ship", en bloddrypande scen som känns kopierad av filmen "Cube". Men "Ghost Ship" teamet är inte först med att låta sig inspireras av just den filmen. Även skaparna av "Resident Evil" snodde just det temat, och efter den "Thirteen Ghosts". Trots detta så tycker i varje fall inte jag att man har fått nog av den här typen av filmer.

Min första tanke var att manusförfattaren Mark Hanlon borde skämmas för att han snott så pass mycket från andra filmer, men när man tänker på det så är det ju faktiskt ofta så att de bästa idéerna redan är gjorda. Om man då gör om dem lite så funkar de ganska bra att återanvända. Det som jag skulle kunna klaga på är att skådespelet i vissa fall känns ganska så trist, men det beror nog mer på att karaktärerna är bleka, än på skådespelarna. Den skådespelerska som jag skulle vilja ge en eloge för bästa prestation i den här filmen är Julianna Margulies som spelar Maureen. Regissören har gjort ett halvbra jobb med tanke på den höga budget som han uppenbarligen har kunnat disponera. Mycket mer än så här går väl egentligen inte att säga om "Ghost Ship". Är du sugen på en medelbra skräckfilm om spökskepp, eller om du gillade filmer som "Lost Voyage" och "Death Ship" skulle detta kunna vara en film som passar dig. Annars skulle jag tro att den här kommer passera obemärkt förbi.


Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Silverbullit 6 har röstat
QZQ 16 har röstat
 
av QZQ
Battle Royale
 26 har röstat
Ghost Ship
 16 har röstat
Final Destination 2
 7 har röstat
Final Destination
 7 har röstat
Darkness
 8 har röstat
Gothika
 6 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor