Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 347 Besökare idag: 4 304
annons
Laddar...

Recension av G.I. Joe: The Rise of Cobra

Regissör: Stephen Sommers
Ã…r: 2009
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2615)    Forumdiskussion (2)
13/8 2009
Recenserad av Sarlac
E
tt företag som tillverkar vapen, MARS, tar fram ett vapen som kan äta sig igenom metall inom loppet av sekunder med hjälp av avancerad nano-teknologi. Under transporten av stridsmissilerna blir militäreskorten anfallen och nästan utplånad av en elitstyrka med avancerade vapen och rustningar. De blir dock stoppade i sista sekunden av den hemliga organisationen GI Joe. Det visar sig sedan att de som försökt stjäla missilerna är en annan organisation som ämnar använda missilerna för att sprida skräck i hela världen.

De två yrkesmilitärerna som överlever attacken, och blir räddade av GI Joe, heter Duke (spelad av Channing Tatum) och Ripcord (spelad av Marlon Wayans). De testas och tränas så de blir en del av GI Joe då det visar sig att de verkar vara rätta virket och för att Duke har ett förflutet med den som ledde attacken, Baronessan (spelad av Sienna Miller).

Missilerna blir stulna av GI Joe och så börjar en kamp mot klockan då de ska användas omgående för att ta ut huvudstäder i världen. Det är raskt tempo, från början till slut och man kan lugnt säga att det är mer action än handling. Dock är inte detta något negativt då de faktiskt levererar det som trailern lovar. Det är även riktigt snygg action med lite transformers-vibbar då de i en scen jagar efter Baronessan och själva har avancerade rustningar som gör att de tripplar sin styrka och snabbhet.

Vilka är de negativa sidorna då tro? Jo det är faktiskt främst bleka skådisar som drar ned betyget rejält. Channing Tatum är den blekaste och mest oengagerade skådespelaren jag sett på vita duken sedan Steven Seagal. Marlon Wayans känns lika malplacerad som en elefant på en fotbollsplan. Hans enda syfte är att vara den tokrolige vapendragaren och detta gör detta till en hemsk duo. Förutom detta är manuset hemskt, samtliga repliker består nästan enbart av barnsliga oneliners som aldrig träffar rätt.

I slutändan är denna film faktiskt överraskande bra, om man bortser från taffligt skådespel, usla repliker och bombardemanget av klyschor. Det är som en transformers där de helt enkelt klippt ned snacket och fokuserat på actionen. Detta gör den faktiskt bättre än transformers så den får därför en svag fyra.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
frienatic 1 har röstat
zerion 3 har röstat
Sarlac 18 har röstat
 
av Sarlac
Transformers 3
 4 har röstat
I Am Number Four
 6 har röstat
Due Date
 2 har röstat
Scott Pilgrim vs. the World
 6 har röstat
Inception
 17 har röstat
Terror på Elm Street
 7 har röstat
Terror på Elm Street
 4 har röstat
Dance Flick
 1 har röstat
Iron Man 2
 6 har röstat
Clash of the Titans
 12 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor