Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 493 Besökare idag: 4 376
annons
Laddar...

Recension av Helens små underverk

Regissör: Garry Marshall
Ã…r: 2004
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (1980)    Forumdiskussion (0)
22/5 2009
Recenserad av Rollywood
T
re barn förlorar sina föräldrar i en bilolycka och alla förväntar sig att den nya förmyndaren ska bli den äldsta systern till deras mamma, Jenny (Joan Cusack). Men när det är dags att läsa upp testamentet kommer en förvånansvärd nyhet, mammans yngre syster Helen (Kate Hudson) får hela ansvaret. En ung dam i början av sin karriär inom modellvärlden. Frågan är nu bara om hon har vad det krävs att uppfostra en tonårstjej, en mellanstadiekille och en flicka som just lärt sig knyta skorna.

Även om Helens små underverk är en fin och ibland ganska rolig film som har en hyfsad story i grunden, så känns den väldigt snabbt genomförd och bara ännu ett sätt för produktionsbolaget att försöka håva in pengar. Regissören Garry Marshall har inte lagt ner speciellt mycket krut på att göra detta till en kvalitativ film som han kan skryta med. Den hör hemma bland alla de där andra amerikanska komedierna som alltid har samma stomme och inte bjuder på något speciellt.

Att alldagliga Kate Hudson har huvudrollen i den här mediokra filmen förvånar mig inte alls, men hur en skådespelerska som Joan Cusack och även Helen Mirren i biroll kunde skriva ett kontrakt får mig nästan att trilla av stolen. Man kan ju undra vad de tänkte. Kanske försöker de medvetet kasta skit på sina än så länge glänsande meritlistor.

Det här är helt klart ”filmen som aldrig borde ha gjorts”. Underhållning på ingens villkor. Det är som sagt inget fel på konceptet men lite mer engagemang skulle inte skada och då menar jag från allas sidor. Publiken riskerar att somna, speciellt när värdelösa John Corbett dyker upp i den manliga huvudrollen. Jag ser att filmen står och vinglar på kanten mellan en etta och en två. Men jag tvingas nog ändå putta ner den bland tvåorna då Joan Cusack är bra. Men verkställandet av produktionen är ett misslyckande.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Rollywood 1 har röstat
 
av Rollywood
Bad Boys II
 5 har röstat
Avgrunden
 9 har röstat
Och han älskade dem alla
 1 har röstat
Freaky Friday
 0 har röstat
Spy Hard
 2 har röstat
A Man Apart
 0 har röstat
Ghostbusters II
 2 har röstat
Mitt Super Ex
 0 har röstat
28 dagar
 1 har röstat
My Horrible Year!
 0 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor